În tenebrele Valhalei

“- Mama, daca un om moare tânar mai îmbatrîneste?

Întrebarea iesita din gura copilului meu ma ia pe nepregatite.   Nu stiu ce sa raspund decât sa spun prosteste:

– Nu, este mort si gata.

Dar mintea copilului nu se multumeste cu asta. El vrea ca lumea sa fie asa cum o cladeste mintea lui.

– Ahaaa. Atunci înseamna ca ramâne la fel: cu pielea neteda, cu parul negru…

Ma bâlbâi si accept ca este asa cum spune el.”

Abia dupa o zi de gândire adevarul m-a lovit limpede si clar. Da, copilul are dreptate. Un om plecat din lumea asta la o vârsta la care mai avea multe de facut ramâne la fel. Ramâne mereu tânar în fotografii, în amintirile celor ce l-au cunoscut, în faptele lui si în toate cele ce a lasat în urma. El nu va îmbatrâni niciodata.

În credintele oamenilor sunt fel de fel de mituri nascute poate chiar din dorinta  de a-i mai pastra pe cei plecati aproape.

Eu nu stiu daca autorii volumelor “În tenebrele Valhallei”, tinerii Sandra Coroian si Dragomir Mihai Viorel i-au pus pe parintii lor în încurcatura cu o astfel de întrebare, dar cu siguranta au facut-o cu altele.

in tenebrele valhaleiImaginatia lor debordanta a dat nastere unei serii de scrieri pline de mister pe care am avut bucuria sa le citesc cu uimire.

M-a surprins în primul rând alternanta dialogurilor si gândurilor personajelor, trecerea de la unul la altul facându-se brusc, ca în vis. Cum de altfel se desfasoara actiunea cartii, ca într-un vis. Stiti visele acelea ce se repeta la distanta de luni sau chiar ani unele de altele?  Visele acelea ale caror personaje revin obsedant cautând un ceva pe care nu reusesc sa îl gaseasca niciodata? Cam asa am perceput eu actiunea celor doua personaje, un el si o ea, prieteni si colegi de scoala, plecati în cautarea nici ei nu stiau a ce, momiti de o voce venita din alta lume.

Un oras înselator, un oras tenebros. un oras în care personaje încremenite în “tinerete” îsi disputa teritorii si suflete. Valhala se dovedeste a fi un miraj ce ii atrage pe cei doi tineri, dornici de a descoperi si afla, ducandu-i insa intr-o lume de miraje si vise.

Sentimentul dominant este cel de iubire, chiar daca la o prima analiza pare a fi cel de frica. Atât cei ramasi cât si cei plecati sunt avizi de iubire, de un suflet aproape de ei.

Eu am citit doar primele 4 volume. Intreaga serie cuprinde 12 volume, ce vor aparea curand.Astept sa primesc si continuarea. Dar mai ales sotul meu, mult mai pasionat de fantastic si mult mai bine informat la captolul ingeri, arhangheli si alte ostiri ceresti precum si obiceiurile acestora.

Multumesc Vienelei pentru ca mi-a trimis aceste carti pe care le trimit si eu mai departe catre Daniel.

Le urez tinerilor autori mult succes în continuare, le doresc sa nu se schimbe în ceea ce priveste imaginatia, admiratia si pasiunea pentru Japan Anime si Manga.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: