Reparatii masini de spalat

Vreme în urma spalatul rufelor era o treaba de echipa atât în familie cât si la nivelul comunitatii. Existau anumite ritualuri , anumite zile când avea loc aceasta opretiune deloc usoara. În procesul de primenire si curatare era inclusa si natura, ca fiind parte activa a operatiunii. Apa, vântul, piatra, toate erau aliatii de nadejde ai omului. Mai bine spus ai femeii, pentru ca ea era cea care ducea de fapt tot greul acestei munci.

Pentru ca nu am trait acele vremuri nu avem însa cum sa spunem daca era greu sau usor de fapt. Poate doar pentru noi, oamenii de azi, obisnuiti cu un anumit confort si cu mult mai putina activitate fizica, spalatul rufelor la râu era greu, o corvoada chiar. Poate pentru femeile acelor timpuri era un prilej de socializare, de miscare si chiar de meditatie. Pentru ca acela era mediul lor natural si legatura între om si natura era altfel decât o gândim noi azi.

În vremurile noastre lucrurile sunt cu mult mai simple. O apasare de buton face ca roata sa se învârta, apa sa fie pompata si rufele sa fie spalate. Ba chiar si uscate.

Adevarata problema apare atunci când, butonul, roata, pompa sau orice altceva se defecteaza. Ce face atunci femeia moderna? Pai întâi probabil ca îsi pune mâinile în sold, la fel ca femeia de alta data, si de gândeste daca stie ceva despre reparatii masini de spalat. Probabil ca mai arunca si un ochi prin colturile vizibile si accesibile ale agregatului, dându-si cu parerea despre ce ar putea avea. Cum am facut si eu dealtfel când am fost pusa într-o astfel de situatie, netrecându-mi prin cap ca toata vina era de fapt a mea, pentru ca nu am verificat buzunarele si am uitat o moneda mica mica într-unul din ele.

Care moneda nu a gasit alt loc sa se ascunda decât în furtunul de evacuare. S-a potrivit la fix.

Eu nu am apelat la reparatii masini de spalat Bucuresti pentru ca nu locuiesc acolo. Gospodinele care locuiesc acolo însa o pot face cu încredere. Dar si barbatii pentru ca am eu asa o banuiala ca, desi barbatii sunt mai priceputi la tehnica, sunt mult mai priceputi la stricat masinarii destinate priceperii si rabdarii femeilor.

Cumva ma bucur ca traiesc timpurile astea moderne. Chiar daca mi se par pitoresti picturile ce redau ritualul spalarii rufelor la râu de alta data.

rufe-spalate-la-rau

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: