Arpacas cu praz

Cu putina vreme în urma mi-a venit pofta de … coliva. Bine, nu cu denumirea asta ci pur si simplu aveam chef sa manânc grâu fiert. Zis si facut. Am cumparat arpacas, am fiert, am amestecat cu nuca si miere, am ornat cu nuca de cocos si am obtinut un delicios desert.

Ce m-a surprins însa a fost faptul ca pe punga de arpacas nu era o reteta de coliva ci una de mâncare. Am retinut si azi i-a venit rândul.

Am cumparat un fir de praz (vorba vine fir, ca e ditamai ciomagul). L-am taiat rondele si l-am pus la calit împlreuna cu o cana de arpacas si vreo doua linguri de ulei.

Nu le-am lasat sa-si faca prea mult de cap pe acolo si am venit sa le mai înmoi sentimentele cu o cana de vin alb. Sau poate sa le ametesc. Le-am ametit bine pâna s-a evaporat tot alcoolul si s-au înmuiat.

Le-am lasat apoi la fiert, adaugând din când în când apa calda, dupa cum scadea lichidul. Se fierbe relativ repede, asa ca nu e prea mult de stat si pazit cratita. Sau oricum, în epoca gadgeturilor sigur aveti vreo tableta sau telefon de butonat sa nu stati sa va plictisiti lânga oala cât fierbe.

Când bobul s-a fiert bine, dupa ce în prealabil am sarat si piperat corespunzator, se lasa la odihnit.

Am servit cu masline (naturale si gustoase) la care am adaugat si un castravete murat dolofan si apetisant.

Este un fel de mâncare surprinzator de gustos si hranitor pe care îl recomand mai ales daca doriti un fel de mâncare fara carne.

IMG_20150302_210359 IMG_20150302_210343

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: