Alegeri nutri?ionale

Am spus de mai multe ori ca nu sunt obsedata de mâncarea la moda, sanatoasa,  dar tin totusi cont de anumite recomandari si descoperiri în domeniul nutritiei si alimentatiei. În general ma ghidez dupa principiul caii de mijloc, dupa necesitatile si puterile financiare ale familiei mele. Consider ca e de preferat sa manânci câte putin din toate decât sa te privezi de tot felul de bunatati cu care ai fost obisnuit doar pentru ca acum nutritionistii (sau cum s-or fi chemând tot felul de guru ce apar în mijloacele media în ultima vreme) spun ca nu sunt sanatoase. Regula de baza ar trebui sa fie dreapta masura, evitarea exceselor, alternarea mâncarurilor si orientarea dupa anotimpuri.

Luptându-ma din greu cu greturile matinale si având un miros superdezvoltat în aceasta perioada îmi dau seama cum oamenii din jurul meu nu au astfel de preocupari culinare, cum am crede noi vazând avalansa de informatii privind acest domeniu al alimentatiei si nutritiei. Atunci când vin mirosuri de cartofi prajiti în plina noapte sau când mirosul cârnatilor, mult mai potriviti în plina iarna decât la cele 30 de grade de afara, te învaluie de nu stii unde sa te ascunzi, realizezi cât de mult marketing reprezinta toate emisiunile despre cum sa mâncam sanatos si cum sa cumparam anumite produse de pe rafturi.

versus_93016100

Desi eu ma învârt într-o lume în care oamenii sunt preocupati cât de cât de sanatatea lor si a copiilor lor, dându-mi falsa impresie ca toata lumea face la fel, atunci când dau nas în nas cu realitatea îmi dau seama ca lucrurile nu stau deloc asa cum cred eu.

Zilele trecute ma uitam la un reportaj la televizor despre produsele bio sau asa-zis bio. În afara de faptul ca sunt însotite de etichete mari si vizibile pe care scrie Bio daca le iei la puricat produsele respective se dovedesc a fi produse ca toate celelalte doar ca la preturi mult mai mari. Daca un produs “bio” are un termen de valabilitate de aproape 6 luni sau chiar un an cu greu se poate numi bio. Pâna la urma ar trebui sa învatam cu totii sa citim etichetele produselor din rafturi si sa ne ghidam dupa regula: termen de valabilitate cât mai mic si ingrediente cât mai putine si usor de recunoscut. Sunt criterii simple si usor de respectat pâna la urma.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: