Curățenia și copiii mici

Curățenia într-o casă cu doi copii este acea operațiune care nu se termină niciodată. Uneori trăiesc cu iluzia că în sfârșit am finalizat procesul de curățare a podelelor, de ștergerea geamurilor sau de lustruire a oglinzilor. Dau să mă întind în pat și imediat ochii mi se opresc asupra unei pete proaspăt apărute, asupra unei urme de degețele mici și curioase ce parcă îmi râde în nas de pe geamul vitrinei.

Am stat anul ăsta cu mopul în mână mai ceva ca o lucrătoare cu normă întreagă în domeniul serviciului de igienizare, cum am aflat că se numește mai nou femeia de serviciu. Să cureți diversele suprafețe ale casei după doi năzdrăvani însă nu e așa de simplu ca într-o instituție. Imaginația lor debordantă și viteza cu care murdăresc trebuie combătute tot cu imaginație și viteză. Nu merge să dai cu ceva acolo și să curețti, trebuie să ai la îndemână produse pentru toate tipurile de suprafețe: textile, de lemn, de plastic, de metal. Plastilină, cariocă, marker permanent, acuarelă, ajung de multe ori prin locuri în care nu au ce căuta. Pentru a le șterge urmele ai nevoie de produse specifice de curățat.

Uite așa te trezești atunci când mergi la cumpăraturi că ai de cumpărat o jumătate de coș doar cu produse pentru casă și gospodărie. Nu doar substanțe de curățat ci și accesorii: lavete, bureți, mănuși, saci de gunoi.

Nu e simplu nici la cumpărături. De curând i-am spus soțului că nu știu ce e mai ușor: să te duci să vânezi în pădure pentru a-ți asigura hrana sau să te duci în magazin cu doi copii după tine. Uneori înclin să cred că e mai ușor cu vânătoarea. Măcar ești afară, în lumină naturală, în aer curat, tu cu tine și cu prada în bătaia puștii sau a arcului. Nu te bate nimeni la cap decât, poate, doar foamea.

Pe cât posibil evităm să ne încărcăm cu sarcini de îndeplinit cu copiii după noi dar cumpărăturile sunt inevitabile. În privința produselor de curățat însă am aflat că există un loc de unde pot fi comandate toate odată și îți ajung direct la ușă.

La fel de util poate fi www.clinit.ro și dacă ești administratorul sau posesorul unei pensiuni, a unui hotel sau altei forme de găzduire a oaspeților. Exista produse în variante minuscule, special concepute pentru hoteluri. Gama variată este pe toate gusturile și preferințele.

Nu știu cum va fi atunci când visul meu de a avea o pensiune va deveni realitate, dar cred că la dexteritatea pe care am căpătat-o în ultimii ani în privința curățeniei și viteza cu care pot schimba un pat chiar și când sar doi năzdrăvani în el îmi vor da un mare avantaj în munca ce mă așteaptă. Plus că atunci vor fi și copiii mari și îi voi putea pune și pe ei la treabă, să își câștige și ei banii de buzunar. Curățenia este o operațiune ce necesită timp dar până la urmă ne bucurăm de rezultatul muncii noastre. Măcar câteva minute în cazul în care aveți copii plini de energie și imaginație prin preajmă.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Curățenia și copiii mici

  • September 24, 2017 at 7:18 pm
    Permalink

    @De curând i-am spus soțului că nu știu ce e mai ușor: să te duci să vânezi în pădure pentru a-ți asigura hrana sau să te duci în magazin cu doi copii după tine. Uneori înclin să cred că e mai ușor cu vânătoarea. Măcar ești afară, în lumină naturală,

    Asta a fost cea mai tare, am râs in hohote, subscriu :)) Nici cu el în burtă nu era usor, darmite la tine cu doi.

    Reply
    • September 25, 2017 at 10:17 am
      Permalink

      Efectiv uneori ieşim din supermarket epuizaţi de parcă cine ştie ce am făcut. mă bucur că ţi+a plăcut.

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: