Tablou quilling cu Floarea Craciunului

Pe vremuri, cand eram si eu copil acasa la parintii mei, aveam o floare careia i se spunea Craciunita. Floarea asta nu era foarte aratoasa in restul anului dar atunci cand ii mirosea a iarna si a sarbatoare isi deschidea bobocii rosii sau rozalii in niste flori superbe pe care le admiram in tacere. Parintii imi spuneau ca este foarte sensibila si nu trebuie sa ii schimbi locul, nu trebuie sa te miri de ea, sa ii vorbesti in soapta, ca intr-o rugaciune ma gandesc eu acum.

Anii au trecut, modernismul ne-a cuprins pe toti, obiceiurile s-au schimbat si sensibila Craciunita a fost inlocuita de mai fitoasa si aratoasa Poinsettia. Si aceasta floare este tot un simbol al Craciunului, o floare mult indragita si admirata de catre toti crestinii, dar mai ales foarte bine comercializata si exploatata ca si simbol in ornamentele si decoratiunile specifice sarbatorilor de iarna. Adevarul este ca arata foarte bine, imbujoreaza orice masa gatita frumos in alb, da culoare unui colt al casei alaturi de un globulet sau un bradut mic.

Provocata de catre Bea la o claca creativa, am trecut si eu la treaba si am impodobit o rama alba de tablou cu frumoase flori de poinsettia realizate in tehnica quilling. Pentru ca este sarbatoare mi-am permis sa dau stralucire atat florilor cat si frunzelor cu ajutorul glitterului.

Prin urmare in frumoasa noastra locatie avem si o decoratiune numai buna de asezat pe un perete, sau chiar deasupra semineului. Ce ziceti fetelor? Se potriveste?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.