Locuri de vazut in anul ce vine

Pe la inceputul anului, facand o trecere in revista a planurilor ce si le faceau oamenii pentru noul an, am tot intalnit fel de fel de randuri scrise pe tema calatoriilor. Unii isi notasera 100 de locuri de vazut intr-o viata. Altii doar cateva pe care sa le viziteze in urmatorul cincinal. Iar multi altii isi planificau destinatiile anului in curs. Eu nu am facut acest lucru si, probabil, de aceea nici nu mi-a dat zeita Fortuna sansa sa trec anul acesta granitele tarii, desi mi-am dorit.

Asa ca acum, cu putin inainte de incheierea acestui an, ma grabesc sa fac o lista a destinatiilor pe care mi-as dori din suflet sa le vizitez cat mai curand posibil. Chiar la anul daca se poate. Sper sa ajunga lista din vreme la Mos Craciun si sa imi puna si mie cate un bilet deoparte. O poate face si cu ajutorul platformei de rezervare bilete ieftine de avion e-avion.ro . Este un serviciu online de rezervare a biletelor de avion, pentru rute interne si internationale, existand chiar posibilitatea modificarii sau anularii rezervarilor facute, asta in cazul in care gasesti o destinatie mai interesanta sau intervine ceva neprevazut la momentul respectiv.

Bun. Acum sa vad eu pe unde mi-ar dori mie sufletelul sa ma poarte pasii in anul ce vine. Pentru ca trei destinatii turistice de vizitat sunt floare la ureche intr-un an de zile.

In primul rand am sa imi pun pe lista orasul Praga. Aleg acest oras in primul rand din motive personale si profesionale, anul viitor avand loc o mare intalnire a oamenilor din compania la care eu lucrez. Ce ar fi de vazut in Praga, pe langa intalnirile programate? In primul rand as incepe cu Castelul Praga, cel mai mare complex medieval din Europa avand 570 metri lungime si o suprafata de 7,28 de hectare.castelpragas

Un alt obiectiv turistic pe care vreau neaparat sa il vad este Gradina Zoologica din Praga. Datorita numarului foarte mare de animale gazduite in cadrul ei este celebra in intreaga Europa.

download

SeaWorld, un acvariu imens in care sunt imitate fazele lunii, plin cu vietuitoare marine foarte interesante reprezinta un obiectiv mult mai atractiv pentru mine decat monumentele istorice.

seaworldm

Se spune ca daca nu ai fost la Roma nu esti latin si degeaba ai vazut alte orase daca nu mergi sa vezi orasul din care au venit catre noi cei ce au contribuit la crearea neamului nostru. Imi doresc mult sa ajung la Roma, sa vad vestigiile istorice, sa respir aerul acela celebru, italian, sa merg pe urmale pasilor stramosilor nostri. Nu imi propun un obiectiv turistic anume. Roma este prin ea insasi un obiectiv, un centru istoric, un oras in care s-a scris si se respira istorie. Vorba ceea: “toate drumurile duc la Roma”.

roma_4471

In Spania m-as intoarce oricand, chiar si doar cu un bagaj de mana. Nu mi-ar trebuie decat un bilet de avion si as zbura catre Barcelona  in orice sezon. Aproape ca numai e nevoie sa amintesc despre Sagrada Familia, muzeul Pablo Picasso, La Rambla, locuri spre care pasii mei se vor indrepta singuri, fara sa le arat eu drumul, fiind carari pe care le-am batut cu ani in urma intr-o fugitiva trecere prin oras.

sagrada_familias

Am enumerat cateva din destinatiile turistice care ne sunt la indemana, pe care le putem atinge si intr-o mini-excursie de weekend prelungit, fara prea multe batai de cap, facand rezervari din timp de bilete. Daca vreti sa profitati de ofertele si reducerile de sezon si sunteti oameni planificati in privinta calatoriilor, o puteti face chiar in acesta perioada. Devino fan-ul paginii E-avion si descoperi super oferte de Black Friday! 

Fie ca noul an sa ne aduca numai calatorii interesante, ieftine si pline de incarcatura emotionala si de invataminte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.