Ce o fi viata?

Ne întrebam si cautam raspuns. Ne întrebam si sarim în sus de bucurie crezând ca am gasit raspunsul. Ni se pare ca e cel mai frumos dar care ne-a fost facut. Dar asta pâna când ni se rastoarna caruta în drum si dam cu caciula de pamânt spunând: “mama ei de …”. Atunci nu ni se mai pare ca e cel mai frumos dar ci ca e cea mai mare povara care ne este data spre a ne pune la încercari repetate fara sa stim macar de ce. Sau spre ce. Ne îndreptam orbeste sau mai constienti prin ea. Ne îndreptam si de spate când simtim ca prea ne înconvoaie.

Dar ce este oare ea? Sa fie un fir de ata? Sa fie suma lui ieri, azi si mâine? Sa fie doar un popas, o trecere cât o clipa ce ne este oferita pe acest Pamânt?  Doar asta sa fie oare viata?

Ca femeie si mama ce sunt, spun si eu asemenea celor ca mine, sarbatorite la început de primavara: viata este un bun de pret care, indiferent cu ce scop ne-a fost dat, ne face ceea ce suntem si merita sa îi acordam cea mai mare atentie si sa o respectam sub toate formele ei.

Cugetare de sâmbata spre duminica pe marginea unui singur cuvânt: viata. Alte cugetari gasiti la Irealia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.