Copilarie de poveste cu un pat de printesa

Am observat, de când am devenit mama, ca meseria de parinte vine la pachet cu primirea unei liste interminabile de sfaturi si îndrumari de la cei din jur. Nu stiu cum se face dar majoritatea acestor bine intentionate sfaturi încep cu “sa nu”. Sa nu rasfeti copilul, sa nu îl alinti, sa nu îl iei prea des în brate, sa nu îl lasi sa plânga, sa nu îl alini la primul scâncet, sa nu îl îmbraci prea gros, sa nu îl îmbraci prea subtire. Iar lista ar putea continua la nesfârsit. Se întelege ca multe din aceste sfaturi se bat cap în cap si, daca ar fi sa tii cont de ele, nu ai mai sti pe ce drum sa apuci si cum sa îti cresti propriul copil.

Unul din sfaturile cele mai întâlnite este acela sa nu îi oferi copilului tot felul de nebunii de ultima ora, sa nu cumva sa îl cresti în puf ca se va obisnui si nu îi va fi bine.

Din fericire parintii din ziua de azi nu au urechi de auzit tot acest amalgam de pareri si tin cont  de propriile instincte,  bucurându-se de toate facilitatile pe care societatea moderna în care traim le ofera copiilor lor.

Acum sa fim sinceri: oare nu ne-am dorit si noi sa avem o copilarie de poveste? Orice fetita si-a dorit la un moment dat sa aiba un pat de printesa, o camera cu mult roz, cu fundite si jucarii de plus, sa fie înconjurata de frumos si sa se creada într-un basm.

Oricât s-au straduit parintii nostri sa ne ofere confortul necesar, sa ne amenajeze camera în fel si chip, cu greu ar fi putut egala frumusetea inegalabila a unui pat moale si colorat, strajuit de turnulete ce redau aspectul exterior al unui castel, cu ferestre pe care se pot aseza diferite obiecte îndragite de copil. Lumina unei lampi aflata între cele doua turnulete poate fi foarte bine folosita ca ambient pentru povestea de seara, pentru a crea atmosfera aceea de basm atât de îndragita de cei mici înainte de culcare.

patut-pentru-fetite---palatul-printesei_21483_1_1399364173

Cu o saltea moale si o lenjerie adecvata, fetita ta se va simti ca o adevarata printesa ce îsi primeste oaspetii la castel. Iar asta nu reprezinta, în opinia mea, un rasfat, ci o punte extrem de utila între realitate si imaginatie, o poarta deschisa catre dezvoltarea creativitatii copilului si pentru sadirea sentimentului de siguranta si încredere în sine, de înradacinare a acelui sentiment de “acasa” de care îsi va aduce cu placere aminte peste ani, când va deveni adult. Cât de frumos ar fi ca, o fetita ce  a avut parte de un astfel de patic în copilarie, ajunsa celebra peste ani, sa povesteasca într-un interviu despre patul de printesa în care si-a purtat visele atunci când era de-o schioapa.

logo_marisuca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.