Orkestra blogosferica

Cu totii stim ce este o orchestra dar nu strica sa ne reamintim. Orchestra este un ansamblu muzical instrumental de mari dimensiuni. Desi fiecare membru foloseste alt instrument de exprimare totusi scopul acestui ansamblu este de a cânta aceeasi piesa muzicala, de a încânta auditoriul cu aceleasi sunete armonioase si foloseste aceleasi note muzicale.

Poate ati întâlnit si voi prin online un titlu care v-a atras atentia: Orkestra. Daca aveti blog cu siguranta ati dorit sa aflati mai multe despre ce înseamna. Daca sunteti cititori de bloguri sigur ati fost curiosi sa cititi articolele scrise sub aceasta sigla.

250250Ce înseamna asadar Orkestra? Cum sa va spun eu, este exact o orchestra. Este orchestra blogosferica. Mai exact este un ansamblu de voci ce se straduiesc sa scrie pe anumite teme date pentru a încânta cititorii, pentru a promova pe cei ce apeleaza la aceste voci, pentru a se bucura de recompensele binemeritate.

Asemenea unei orchestre, concursul este bine organizat, fiecare are rolul sau pentru armonia grupului. Acordarea notelor se face transparent, dupa criterii bine stabilite. Platforma de inscriere si de participare în concurs are o configuratie usor de accesat,  bine structurata si cu informatii detaliate pentru fiecare etapa a concursului.

Desigur, si premiile sunt cele care atrag cel mai mult bloggerii în acest concurs. Dar, dincolo de premii, mai sunt si alte avantaje ce atrag atentia: promovare, comunitate, cunoasterea unor sponsori noi si a unor posibili colaboratori. Atmosfera de concurs, adrenalina, acea stare de satisfactie în fata lucrului bine facut si dus pâna la capat sunt tot atâtea rotite ce fac sa se învârta ansamblul întregii orchestre.

Dupa cum spuneam si cititorii sunt o parte din acest ansamblu. Cum anume? În primul rând cititorii câstiga prin faptul ca afla informatii noi, afla despre produse aflate la reducere, despre magazine online despre care probabil ca nu stiau si în care cu siguranta vor reveni.

Exista o conexiune strânsa între elementele ansamblului. Prin vizitele lor cititorii îsi aduc contributia la câstigul celui ce scrie iar cititorii câstiga primind informatia. Este o simbioza reciproc avantajoasa.

Anul acesta Orkestra a reprezentat pentru mine si acel pas înainte pe care îmi doream sa îl fac de multa vreme dar nu aveam nici curajul nici sprijinul necesar. Sau nu le cautasem îndeajuns. Trecerea pe domeniu propriu, cu posibilitatea gratuitatii pentru primul an, reprezinta un sprijin deosebit pentru bloggerii ce se înscriu în concurs.

Sau în Orkestra. În orchestra blogosferica.

Daca ai un blog propriu cu mai mult de 20 de articole si îti doresti sa traiesti atmosfera competitiei atunci e si locul tau în orchestra.Din cele 32 de campanii sigur gasesti macar una care sa ti se potriveasca.Din multimea de premii si surprize puse la bataie sigur va ajunge si la tine unul. Iar de nu se întâmpla asta nu ai de ce sa te necajesti. Fiecare participare la un joc înseamna un câstig. Sa te implici e mai mult decât sa nu faci nimic.

Daca esti amator de cumparaturi online, daca esti în cautarea unui produs anume, a unui cadou pentru cineva drag sau pur si simplu în cautarea a nici tu nu stii ce, cu siguranta vei gasi într-unul din numeroasele magazine online parte din orchestra: Lensa, Noriel, Tocmai.ro, Philips, Biciclop, BestKids, Dentfix, eMag, Marisuca si altele. Sau poate esti amator de calatorii si nu stii de unde sa cumperi bilete de avion. Poate sezonul rece te face sa te întrebi cum  vei tine ocupat  copilul  în casa. Pentru acestea si pentru multe altele vei gasi raspunsuri în articolele scrise si înscrise în concurs. Deci si tu poti face parte din orchestra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.