Povestea lui Chicken Licken

Povestea noastra nu începe cu “a fost odata” desi este veche de peste 2500 de ani. Povestea noastra este o parabola frumoasa în care orice pui, fie el de om sau de animalut, se poate recunoaste.

Fotografie-0214

Este povestea unui mic puisor de gaina care descopera uimit si cu teama lumea din jurul lui. Cum s-ar spune îi este teama si de umbra lui. Un fir de iarba, o mica râma sau un soricel sunt tot atâtea motive pentru micut de a o lua la fuga.

Fotografie-0207

Îsi cauta adapost la umbra unui stejar, crezând ca acolo va avea un pic de liniste. Dar o ghinda buclucasa, cazuta drept în capusorul sau mic, declanseaza o poveste amuzanta în care sunt antrenate toate zburatoarele de la ferma.

Fotografie-0210

Astfel intra pe rând în scena Henny Penny, Cocky Locky, Ducky Lucky, goosey Loosey, Turkey Lurkey si, desigur, personajul negativ Foxy Loxy, fiecare cu locul sau de trai.

Fotografie-0209 Fotografie-0208

Refrenul pe care fiecare din personaje îl recita dintr-o suflare, molipsindu-se unul de la altul, este “the sky is falling” si hotarârea cu care decid ca “they must to tell the king”.

Fotografie-0212 Fotografie-0211

Misterul însa este dezlegat în final, chiar de catre personajul negativ care, oricât de viclean si destept s-ar crede, se dovedeste a fi chiar mai fricos decât un puisor de gaina.

Fotografie-0213

Cartea este absolut adorabila nu doar prin ritmul alert al povestirii ci si prin grafica exceptionala, sugestiva si amuzanta ce merge direct la inima si mintea copiilor.

Când a vazut Dante cartea era atât de nerabdator sa afle povestea ca m-a rugat sa îi citesc în româna. Ceea ce am si facut. Am citit apoi propozitiile întâi în engleza apoi traduse, pentru ca, încetul cu încetul, sa nu mai fie deloc nevoie de traducere.

Dupa mai multe lecturi ale cartii acum copilul deja anticipeaza replicile personajelor si le spune in limba engleza fara nici o greseala. Se amuza de fiecare data de reactiile bietului pui speriat, se bucura de ajutorul si sustinerea pe care le primeste.

Acum a inceput chiar sa citeasca cuvintele mai accesibile pe care i le indic, facând foarte usor asocierea cu felul în care se pronunta.

Cartea am împrumutat-o din biblioteca Micului Cititor pentru o luna de zile dar pentru ca Dante s-a îndragostit pur si simplu de ea Adina ne-a oferit-o cu drag si noi îi multumim din toata inima pentru asta. Cartea ne-a însotit si în calatorii, fiind un bun si antrenant companion.

Cartile Usborne sunt de un real ajutor pentru învatarea limbii engleze în mod interactiv, sub forma de joaca si amuzament, iar copilul nici macar nu simte vreun efort în acest proces de învatare a unei limbi straine.

Textele scurte si amuzante, dar în acelasi timp continând câte o mica lectie de viata, sunt usor de parcurs si constituie o lectura placuta la ceas de seara sau ca preambul pentru somnul de amiaza. E de ajuns sa iau copilul lânga mine si sa îi propun sa citim o poveste si somnul vine fara sa îl simta. Ceea ce este perfect, pentru ca informatiile se fixeaza si mai bine în mintea copilului atunci când sunt asimilate înainte de culcare.

Daca înca nu v-ati decis ce sa oferiti de Craciun micutilor vostri, Micul Cititor va asteapta cu o oferta generoasa de carti care mai de care mai minunate.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: