Pătuțuri, scaune auto și alte accesorii

Întotdeauna imaginea unui bebeluș dormind liniștit în pătuțul lui îmi inspiră liniște și calm. O casă în care este un bebeluș e ca o casă ce șoptește. Totul în acea casă parcă spune povești în șoaptă, oamenii umblă în vârful picioarelor, animăluțele sunt mai blânde, lumina parcă e mai caldă.

Năzdrăvanul nostru a crescut, are acum doi ani și două luni. De acum poveștile se spun cu voce tare, gălăgia și zarva e în toi, zilele în care pătuțul era locul de liniște și joacă sunt demult trecute.

Totuși, momentele în care doarme liniștit în pătuț, serile sau diminețile în care, înconjurat de animăluțele lui favorite din pluș, doarme liniștit și fără nici o grijă, sunt momentele în care îmi este extrem de drag să îl privesc. Mă pot uita minute în șir la el, mi se pare o mică minune. Îi văd un zâmbet pe chip și îmi imaginez că visează vreo șotie.

Pătuțul lui este lipit de patul nostru. În primele luni am avut grilajul pus, el era micuț tare și îi era bine așa. Cu timpul însă am dat jos grilajul și, după ce îl adormeam îl așezam pe salteluța lui, pe așternutul lui cu ursuleți.  Acum tot acolo doarme. Îi place să se joace înainte de culcare, să privească caruselul, să se răsfețe cu ursulețul de pluș.

Pătuțul a fost printre primele obiecte cumpărate înainte de naștere. Acum sunt pe piață o mulțime de modele, la prețuri accesibile, avem de unde alege în funcție de mobilierul casei, de specificul familiei, de necesitățile mamei. Poate fi pătuț cu sertar, în care să fie depozitate hăinuțele noului născut (așa cum am avut la primul copil și ne-a fost foarte util), poate fi pătuț cu roți care să poată fi mutat dintr-o cameră în alta, poate fi pătuț care se leagănă.

E bine să investiți într-un pătuț de lemn, vopsit cu vopsea ecologică, care să nu afecteze bebelușul, să îl cumpărați din magazine specializate și să nu folosiți cine stie ce improvizații sau pătuțuri făcute prin cine știe ce ateliere obscure de tâmplărie. Pătuțul trebuie să ofere siguranță bebelușului care, nu va fi mereu mic mic și liniștit. Copilul crește și odată cu asta cresc și forțele lui. Pătuțul trebuie să reziste țopăiturilor lui, să reziste momentelor când el își încearcă puterile trăgând de toate gratiile și accesoriile. Copilul mozolește orice prinde și de aceea e bine să nu existe riscuri de așchii, cuie sau alte surprize neplăcute.

Cam așa e și cu alegerea scaunului auto. Și achiziționarea acestui obiect este la fel de importantă atuncă când vine un copil, poate chiar mai importantă. Siguranța copilului mic în trafic depinde foarte mult de calitatea scaunului auto de aceea nu putem achiziționa scaunul de oriunde. Trebuie ținut cont și aici de vârsta copilului, de tipul de mașină, de o mulțime de alți factori.

Ceea ce îmi place la magazinele de specialitate este faptul că întotdeauna există un consultant care te poate îndruma să faci cele mai bune alegeri.

Acum deja mă uit în magazin după o măsuță de lucru pentru cel mic dar care să aibă și scaune destul de solide să stea și cel mare să se joace împreună, să deseneze sau ce alte năzdrăvănii mai fac copiii. Măsuțele sunt frumos colorate și ușoare, pot fi mutate dintr-o cameră în alta și sigur le-ar plăcea.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: