Casa de comenzi pentru materiale de construcții

Dimineață la radio am auzit următoarea statistică: 90% dintre români sunt proprietari. Nu se specifica dacă era vorba despre apartamente sau case pe pământ, dacă erau construite de la zero sau renovate. Ideea este că noi, românii, suntem puternic ancorați în obiceiul de a avea o proprietate, de a avea ceva al nostru, de a fi legați de glie și de țară. Chiar și atunci când pleacă în străinătate românii pleacă cu gândul de a strânge bani pentru a-și construi o casă. Sunt multe case construite astfel în care stau bunicii și copiii rămași acasă.

E drept că o proprietate reprezintă un bun de valoare pe care îl poți lăsa moștenire copiilor tăi, așa că merită tot efortul depus.

De când am devenit om mare și mi-am găsit jumătatea am stat doar cu chirie. Nu pot spune că m-a deranjat foarte tare acest aspect, având noroc să stăm în condiții foarte bune și pe termen lung, fără să fim nevoiți să ne mutăm an de an.

De o vreme însă mă bate un gând: ce ar fi dacă am intra și noi în statisticile astea, dacă am intra și noi în rândul celor 90% de români? Adică pe bune acum, mi-ar plăcea să am și eu casa mea, pereții mei pe care să pun ce vreau eu, în care să bat câte cuie vreau să-mi agăț tablourile mele și ale copiilor, în care să pun o mobilă așa cum visez și care să se potrivească perfect (visez la un dressing uriaș în care să îngrămădesc totul și la o bibliotecă cât un perete în care să pun și cărți, și jucării și decorațiuni). Mai visez și la o miniseră în curte (ăsta e un pitic de al meu din tinerețe).

Da, v-ați prins, visez la o casă pe pământ nu la un apartament. Nu de alta dar am doi mânji cărora tare le-ar plăcea să zburde pe afară cât e ziua de lungă și chiar să aibă o mini-grădină zoologică la câte animale vor ei să aducă acasa.

I-am comunicat și soțului această dorință a mea și el mi-a trasat următoarele sarcini: te duci la bănci, vezi de credit, îți pui în practică abilitățile tale online de a căuta cele mai ieftine și moderne designuri de case și, mai ales, cele mai ieftine dar de calitate materiale de amenajări interioare și amenajări exterioare.

Adica, cum ar veni, hai sa facem casă nevastă dar tu pune osul la treabă. Îl pun, ce să fac. Are și el dreptate, eu mă descurc mai bine să descâlcesc ițele mediului online și să descopăr cele mai bune oportunități.

Așa că iată-mă mare ”oamă” de afaceri, negociind pe la bănci credite și alte nebunii financiare. Până la urmă am scos-o la capăt cu partea asta dar urmează partea cealaltă: să scot costul casei noastre la bugetul negociat la bancă. Adică să nu mă întind mai mult decât îmi este plapuma că bărbatul nu scoate un leu în plus din buzunar.

Am început să răscolesc internetul în lung și în lat, am căutat oferte pe la marii distribuitori de materiale de construcție despre care a auzit tot poporul și care au reclame peste tot. Dar parcă ceva îmi dădea cu virgulă. Eu îmi doream ceva serios, un loc unde să am parte și de consultanță de specialitate, care să îmi ofere și cele mai mici prețuri și să îmi aducă si materialele acasă. Adică așa cum face o femeie când se apucă să caute ceva respectând directivele bărbatului.

Într-o zi i-am comunict și eu consortului:

-Gata, am găsit. Am găsit Divizia de pavaje, Divizia de fier, Diviza de acoperișuri și alte divizii.

-Cum femeie divizie? Te-ai molipsit și tu de la milităria mea? Bine că nu ai zis Divizion. Hai, povestește repede ce ai găsit că nu am timp de pierdut. Trebuie să plec la București.

Adică, după cum vedeți, eu cu munca și el cu plimbările. Nu că mă plâng. Nuuu.

I-am povestit astfel că am găsit cea mai tare oportunitate în materie de construcții. După cum îi spune și numele, tu comanzi și oamenii vând ieftin.

-Și de ce sunt ei mai speciali decât alții? Hai, că îmi iau puțin timp să te ascult.

Auzi la el, puțin timp, de parcă să construiești o casă e necesară doar o baghetă magică și gata. Mă rog. Îl las să viseze și mă aștern pe povestit. Doar știți că eu povestesc frumos.

Haideți că nu vă țin și pe voi la povești ci vă scriu cu liniuță de la capăt, să înțelegeți exact despre ce este vorba:

  • Cumperi totul dintr-un singur loc , online, fără vizite inutile pe la depozitele din oraș
  • Compari ofertele pe care deja le-ai aflat în căutările tale sau de care ai aflat de la alți prieteni și meșteri
  • Ai parte consiliere gratuită despre produse. Diviziile astea au consultant dedicat și te lămurește imediat
  • Ceea ce comanzi ajunge direct la tine acasă (și cum noi, femeile ne-am cam învățat cu sistemul ăsta în ultima vreme fie că e vorba de haine pentru copii fie de robot de bucătărie sau parfumuri e perfect pe gustul nostru). Prețul final este astfel mai mic pentru că nu mai sunt costuri cu manipularea, depozitarea si transporturile intermediare. (Cum să nu știu eu asta dacă am luat televizor cu 150 de lei mai ieftin decât în magazin și l-am mai primit și acasă de n-a trebuit bărbaul să miște un deget?  Cum să nu aibă el încredere în mine?)
  • Primești exact ce ai comandat, mai ales că ai parte de consultanță. Nu știu voi dar eu am auzit de oameni care au comandat o culoare de gresie dupa ce au și vazut-o in depozitele magazinelor fizice si s-au trezit acasă cu altă culoare de gresie. Pe motiv că se terminase aia sau alte motive la fel de comice.
  •  Firmele producătoare de materiale de construcții nu mai au costuri cu personalul  și administrarea departamentului de achizitii. ceea ce înseamnă un cost mai mic pentru client.
  •  Clienții, adică noi, nu mai suntem la mâna meșterilor care ne îmbrobodesc să cumpărăm de la cutare sau cutare furnizor, după cum au ei interese, sau fără să țină seama de bugetele noastre.  Consultața gratuită primită pe site e un atuu în plus pentru mine, că zău n-am chef să îmi zică un nea meșter ce să cumpăr iar eu să mă uit suspicioasă la el, el să simtă că eu sunt habarnistă în domeniu și să mai vină cu niște idei extravagante și în final să mă ia soțul la goană că nu m-am încadrat în buget.

Se pare că am reușit să îi atrag atenția bărbatului meu cu atâtea argumente și povești că până la urmă mi-a dat mână liberă să iau legătura cu specialiștii și să ne apucăm de construit casa. Deși nu prea este el convins că am să mă descurc la fel și când vom ajunge la partea cu instalații electrice, sanitare și alte tipuri de instalanții, eu îl las în pace și îmi văd de treabă. Să vadă el fundația la casă turnată că până la acoperiș mai e cale lungă. Pe mine m-au convins și mărturiile video ale clienților că lucrurile vor merge ca unse.

Articol scris în competiția Spring SuperBlog 2018 pentru VindemIeftin.ro.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: