Stația de brioșe si timpul petrecut cu copiii
”Pentru sănătatea lui emoțională, petreceți cât mai mult timp cu copilul!”
Știm cu toții reclama de la radio și tv și, cu siguranță, știm și motivul pentru care a fost făcută.
Dar să vedem cum e când de luni de zile petreci atât de mult timp cu copilul că începi să te întrebi cum e cu sănătatea ta emoțională. La modul autoironic și de glumă, ca să nu avem vorbe.
Într-o bună zi mă duc și cu copiii la Jumbo. Ne ducem dimineață, să nu fie aglomerat. Fiecare are câte 50 de lei, banii lor de la bunici, așa că le zic că îi las să își facă de cap.
Dante își găsește un roboțel simpatic și nu mai caută altceva.
Horia găsește un soi de joc care pare să facă brioșe. Cum e mare amator de făcut projituri din plastilină si cum eu nu văd prea bine ce scrie pe cutii cu ochelarii de distanță, zic că e ok.
De fapt ne-am ales cu o ”stație de făcut brioșe”. Asta e denumirea completă. Eu credeam că face singură brioșele, sau, măcar, că le va permite copiilor să le facă singuri, Deși după zâmbetul forțat al mamei după cutie trebuie să prevăd ce mă așteaptă.
A doua zi am început operațiunea ”brioșe la cafea”. Cu strigat la copii de vreo zece ori pe puțin. Așa entuziasm pe ei mai rar. Până la urmă au venit, au măsurat ingredientele, s-au certat cinci minute care să mestece în castron și au plecat. A rămas să mă mânjesc eu. Pardon, să umplu eu cupele pentru brioșe, să le bag la cuptorul cu microunde, să le scot, să spăl recipientele, iar să umplu, iar să păzesc cuptorul iar să spăl și tot așa de vreo trei sau patru ori.
Timp în care cafeaua mea s-a răcit, copiii au venit de zece ori să întrebe dacă sunt gata. M-am răzbunat și eu și i-am gonit pentru că am vrut să fac poze.
Acum ce să zic. Probabil că vina e a mea, că mi-am imaginat că brioșele vor arăta ca cele de pe cutie așa, doar pentru că aveam stația asta minune. În realitate compoziția a mânjit totul, a dat pe afară, a trebuit să curăț și să spăl ca după orice prăjitură la cuptor.
Probabil dacă erau fete ar fi fost mai implicați. Sau poate nu. Dar le-am zis că păstrez stația pentru când vor veni cu fete acasă și vor vrea să le impresioneze.
Până una alta recomand stația dar să faceți brioșele de cu seară ca să le aveți cu adevărat la cafea, să nu pățiți ca mine și să beți cafeaua rece.
Să știi că fetele s-ar putea să fie mai interesate. Pentru că ele ne văd tot timpul în bucătărie și pentru că se identifică cu noi. La noi se întâmplă, fetița ar găti toată ziua cu mine. Și băiatul vrea, îi place mai mult când suntem doar noi doi, ca un fel de timp de conectare. Însă cred că la el a funcționat și modelul surorii, competiția dintre ei…
Una peste alta, cred că tu te-ai distrat. Păcat de cafea, dar ai aprofundat cunoștințele în modul în care funcționează cuptorul cu microunde și te poți folosi de el s-o reîncălzești oricând. 🙂