Gadgetway

Zilele trecut copilul vine la mine si îmi spune: ” mama, sa îmi iei si mie o drona ca sunt foarte utile!”. Dupa ce mi-a trecut mirarea si m-am dumirit ca si-a cules informatia din zbor, privind un documentar la televizor, l-am întrebat înca nelamurita daca glumeste sau vorbeste serios: “la ce sa folosesti tu drona?”. Eram convinsa ca habar nu are ce se face cu ea si ca este doar o dorinta de a avea si el tot ce vede.

Ei bine nu a fost asa. Copilul stia precis la ce îi trebuie. Are mare nevoie de o drona pentru a cauta jucariile ratacite pe sub pat fara sa fie nevoit sa se mai bage el dupa ele, pe cele ratacite dupa dulapuri, care nu stiu prin ce minune ajung pe acolo, si chiar pentru a urmari pisica prin casa.

drona-parrot-bebop-skycontroller-

V-ati fi gândit voi, în copilarie, ca ochi electronici ar putea sa devina ajutoarele propriilor vostri ochi? V-ati fi gândit voi ca obiectele ratacite prin cine stie ce colt de casa ar putea fi gasite fara prea mare efort, doar din câteva manevre facute din vârful degetelor? Cu siguranta nu. Dar copiii nostri o fac cu seninatate si firesc, de parca aceste gadgeturi au existat de când lumea si nici nu îsi imagineaza cum era “pe vremea noastra”. Ceea ce noi citeam cu ani în urma în cartile SF (va amintiti de seria “Dune” si de acele minuscule obiecte ce spionau?) astazi este realitate palpabila, realitate la îndemâna noastra si a copiilor nostri, fac parte din viata de zi cu zi avînd utilitati din cele mai diverse, chiar daca pot fi încadrate si la capitolul jucarii. Conceptul de jucarie si-a schimbat de multa vreme întelesul.

Nici dotarile pentru casa si birou  nu au fost excluse de la tehnologizare si modernizare, gadgeturile gasindu-si utilitate în cele mai domestice ramuri de activitate. Cântar inteligent, termometru Bluetooth pentru gatit, Glucometru wireless sunt doar câteva din aparatele pe care le putem achizitiona si de care ne folosim astazi de parca asa am facut întotdeauna. ne usureaza viata, ne economisesc timpul si ne sunt pur si simplu dragi.

termometru-bluetooth-pentru-gatit-idevices

Gadgetway reprezinta o ilustrare graitoare a faptului ca drumul pe care evolueaza toate aceste obiecte ce ne înconjoara este deschis catre noi si noi descoperiri si întrebuintari de care copiii nostri se vor folosi fara retinere.

gadgetway-1408545406.jpg

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: