O lectie de viata

Cu ceva vreme în urma, când înca nu venise vremea brazilor si a colindelor, prezentam pe pagina mea de FaceBook un Om. De fapt un Om si un Brad. Nu orice fel de brad. Un brad mare de doi metri, mai mare decat Omul. Bradul era facut din probabil sute sau poate mii de piese. Imbinate cu migala si infinita rabdare folosind uimitoarea tehnica Origami.

brad origami uriasPoate pâna aici povestea nu pare spectaculoasa.Sau poate nici nu este pâna la urma. Dar clar este acel altceva ce ne poate face sa ne privim pe noi însine un pic altfel.

Cel care realizase minunatia se numeste Despa Nicu si, dincolo de sufletul sau mare, are una din acele particularitati care ar trebui sa ne faca uneori sa ne spunem: “si eu pot”. Indiferent ce înseamna pentru fiecare în parte acel “pot”.

Acest om vede cu mâinile si cu sufletul. Acestea sunt ferestrele lui catre lume. Obisnuitele ferestre, ochii, nu îl ajuta sa vada culorile, formele, locurile. Dar mâinile si sufletul suplinesc ochii poate cu si mai multa putere.

Din mâinile sale ies adevarate minunatii din hârtie. Cum reuseste sa le faca e un mister.

Din când în când omul acesta alege din multimea asta de suflete ce îl înconjoara în virtual pe cineva caruia sa îi faca un dar. Sa îi trimita o parte din sufletul sau.

Nu stiu prin ce misterioase cai omul acesta m-a ales pe mine sa fiu pastratoarea unei parti de suflet.

Cert este ca într-o zi coletul pe care l-am ridicat de la posta mi-a dat mai multa emotie decât orice colet primit vreodata.

Când am ajuns acasa si am despachetat minunatiile ne-am adunat toti trei uimirea si admiratia. Dante numai prididea cu întrebarile, atingea cu grija ba omul de zapada, ba bradutul stralucitor, ba mosul din hârtie.

Când i-am spus povestea celui ce ne-a trimis minunile avalansa de întrebari nu s-a mai oprit multa vreme.

Pentru el este o lectie de viata. A înteles ceea ce nu as fi putut sa îi explic altfel: sta în puterea lui sa duca la capat ce îsi propune. În mâinile si vointa lui sta reusita.

Multumim domnule Despa Nicu pentru daruri si multumec pentru lectia de viata transmisa copilului meu odata cu ele!

IMG_20141212_143450IMG_20141212_143437IMG_20141212_143431IMG_20141212_143411

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: