Un vis de copil

– Hello, numele meu este Yaris. Da, chiar asa. Tocmai ce am prins contur din varful creionului tau colorat.

–  Buna Yaris. Ma bucur sa te cunosc. Arati foarte…. interesant. Si ai si un nume foarte frumos. Imi place. Tu care esti? Cel rosu? Pantru  ca eu am desenat in mai multe culori acelasi model de masina.

– Da, eu sunt cel rosu. Nu ma vezi? Sau de fapt ai dreptate, in vis culorile nu sunt asa de relevante. Unii oameni viseaza numai alb negru, Sper ca nu esti si tu la fel.

– De unde sa stiu eu? Sunt doar un copil. Tot ce stiu eu este ca masinile pe care le desenez eu nu scot fum. Nu imi place deloc cum masinile de pe strazile noastre scot asa de mult fum. Noi mereu invatam la scoala ca e bine sa pastram planeta pe care traim cat mai curata dar oamenii mari nu tin deloc cont de asta. Cand o sa ma fac mare am sa construiesc o masina care sa nu scoata fum si sa nu polueze deloc cerul senin si frumos al planetei. Si nici sa nu sufoce frunzele si florile care ne plac atat de mult.

– Ar fi foarte frumos sa se intample ce iti doresti tu, draga baietel. Poate iti vei aduce aminte si de mine atunci cand vei creste si vei da numele meu acelei masinute.

Acum, in anii 2000, cand omenirea a devenit constienta de casa aceasta mare si primitoare care ne gazduieste, baietelul de alta data nu a uitat promisiunea pe care si-a facut-o atunci, in anii 80. Si-a urmat visul, a invatat, a studiat si s-a alaturat celor ce au visat asemeni lui.

Pasiunea pentru desen si culoare s-a mentinut de-a lungul anilor, devenind designer la renumita firma Toyota. In fiecare dimineata se trezeste cu bucurie admirand macheta masinii la care a visat de cand era mic: Toyota Yaris Hibrid.

Isi aminteste si acum acel desen in care visa cum masinile pluteau pe nori albiciosi, cum cerul era albastru curat si pur, casele erau albe si stralucitoare.

Toyota_hybrid

Impreuna cu colegii lui, inginerii si mecanicii, au reusit sa duca visul omenirii la un nou nivel. Dependenta de carburantii clasici, poluanti si limitati ca si cantitate, numai satisfacea cerintele pietii. Acum noua Toyota ofera confort sporit , senzatia de plutire atunci cand esti la bordul unei astfel de masini.

toyota-yaris-hybrid-2012-exterior-tme-001-prev_tcm420-1128303

Zambetul l-a insotit tot drumul pe parcursul primului drive test la bordul noii masini. Toarcerea lina a motorului, starea de liniste si de plutire pe care o simtea in interiorul elegant si confortabil al masinii l-au facut sa fie cu adevarat fericit.

Da, era multumit, visul lui devenise realitate. Draga Yaris, dupa cum vezi, anii 2000 ti-au dat viata si te poarta intr-o lume noua ce se deschide cu speranta spre viitor.

Articol scris pentru proba nr. 13 din Super Blog 2013.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: