Redescoperirea plaiurilor natale

Sfârsitul lui august se apropie cu pasi repezi iar nostalgia toamnei bate la usa. O simt, e aproape. Frunzele îngalbenite, racoarea serilor, plimbarile mai scurte… Dar nu vreau sa ma gândesc înca la asta. Poate unii dintre noi nici nu au avut înca parte de vacanta de vara, poate unii abia acum îsi fac bagajele si se îndreapta spre litoral sau spre alte destinatii turistice.

Apropo de destinatii turistice vreau sa va împartasesc o constatare de-a mea a acestei veri. Am observat, cu nespusa bucurie, ca tot mai multi semeni de-ai nostri au ales sa îsi poarte pasii pe cararile patriei. Parca tot mai multi cunoscuti si-au ales ca destinatii de vacanta cararile de munte, cabanele pitoresti, traseele celebre sau mai putin celebre, litoralul nostru autohton. Am auzit despre turul manastirilor din Moldova, despre vizite la monumente istorice, despre întâlniri cu opere de arta celebre. Fotografiile acestor vacante mi-au bucurat ochii si mi-au umplut inima de frumos de câte ori le-am vazut împartasite pe FaceBook sau pe bloguri de catre prietenii mei din online si nu numai.

De o vreme am început sa am si eu un dor de calatorii, de explorat locuri noi, visez la destinatii exotice sau macar celebre. Dar când privesc casutele noastre românesti, cu arhitectura caracteristica, cu felul lor primitor de a fi, inconjurate de curti frumos rânduite, strajuite de câte un gospodar dornic de vorba si de cinste, mai ca îmi vine sa iau tara asta la picior, cu rucsacul în spate si sa ma bucur de toate privelistile ce ni le ofera. Chiar daca acoperisurile împodobite cu tabla tip tigla suceava se ridica mult mai semete decât cele din povestile lui Creanga, chiar daca gospodarii de azi sunt mai preocupati de preturi tabla tip tigla suceava decât de împodobirea caselor cu oale de lut si covoare traditionale, pitorescul lor ramâne acelasi, îmbinat în mod fericit cu confortul si modernismul zilelor noastre.

Pentru vacantele viitoare voi trece cu siguranta pe lista mea de dorinte câteva destinatii de aici, de lânga noi.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: