De ziua Pamântului

Pamântul este, în viziunea mea, nu doar un simplu bulgare de lut si apa, un amestec de elemente chimice aruncate în Univers la întâmplare. Eu cred ca Pamântul este un organism viu, un organism cu propria sa rasuflare si chiar cu propriile sale sentimente. Noi, oamenii, suntem parte din acest aparent urias organism.

Privind astfel lucrurile fiecare din noi are micul spu rol în viata planetei, are mica sa contributie. Daca ne gândim la corpul nostru, la cum functioneaza el, cred ca nici una din celulele noastre nu îsi doreste sa ne faca rau intentionat, ba dimpotriva, depune eforturi sustinute pentru ca noi sa avem o viata cât mai buna si sanatoasa.

Atunci de ce oamenii nu se straduiesc sa se comporte si ei mai mult ca o celula a unui organism? De ce nu tin cont mai mult de viata întregii planete, nu doar de viata lor? Sunt întrebari pe care ni le punem si, probabil, din care s-a nascut si initiativa de a Sarbatori o Zi a Pamântului pe data de 22 Aprilie.

O multime de actiune au loc în aceasta zi, oamenii constientizeaza mai mult contributia lor la viata planetei. Copiii mai ales sunt cei care sarbatoresc în modul lor frumos, naiv, colorat, dar cu o mai mare convingere poate decât cei mari.

Vazând Pamântul ca o gradina de flori vegheata de cei doi astri prieteni, Dante m-a rugat sa modelam împreuna din caolin (un lut foarte usor de modelat cu uscare rapida la aer) planeta Pamânt si un medalion cu Luna si Soarele zâmbitori, asa cum numai un copil le poate vedea.

Înscriem si noi lucrarile în frumosul concurs organizat de catre Clubul Magic, atât de drag noua.

IMG_20150422_171747 IMG_20150422_171618 IMG_20150422_171650 IMG_20150422_171722

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: