Puritatea asa cum o vad eu

Doi ochi mari de copil – inocenta. O gurita deschisa a mirare – ingenuitate. O bomboana ascunsa in palma mica dusa la spate – nevinovatie. O intrebare zburata de pe buze de copil – naivitate.

SANYO DIGITAL CAMERA

Sunt tot atatea sinonime ale puritatii. Ne nastem cunoscand secretul ei divin si incercam sa o pastram neintinata peste, timp, peste viata. Desi e greu, desi zi dupa zi se aduna pete ce maculeaza puritatea, in fiecare dintre noi se regaseste inca acel copil ce a stiut candva ce-i puritatea. Il cautam, il regasim, il pierdem iar spre-a-l cauta din nou.

Cand simtim ca e greu sa o mai gasim in noi incercam sa o gasim undeva in afara noastra, adunam dovezi ale existentei ei, pentru a ne purifica trupul si mintea.

Stau in parc, alaturi de copil, intinsa in topogan si privesc cerul. E pur, e fara pata, e neintinat.

download (10)

In zori de zi privesc o floare pe ale carei petale se odihnesc doi stropi mici de roua. Curata puritate matinala.

images (30)

In zbor o pasare isi face rondul, incet, fara de graba. In cerc perfect, inalt si lin, isi vede de rostul pentru care-a fost menita. Nu stie pizma, nici lacomia si nici vrajba. Asculta doar de-a  timpului porunca.

images (31)

E albul pur sau ni se pare? E albul nentinat si nepatat simbol de ce e mai curat in lume? Raspunsu-l da prima zapada ce se-asterne-n zi de iarna. Nu te induri s-o calci, s-o murdaresti. Ai vrea sa zbori, s-o lasi asa cum e. In puritatea fulgilor de nea ai vrea o clipa sa te pierzi, sa uiti de tine, de material si de carnal.

SANYO DIGITAL CAMERA

Doi tineri sarutandu-se pe-o banca, senini si far-a sti ce e pacatul, pierduti in propria iubire si-adorare … e puritate oare-n gestul lor? Ea este-acolo, negresit. Doar mintea altora din jur pateaz-acel ritual firesc. Si-ncearca sa-ntineze ce-ar trebui sa fie pur.

images (32)

Repedea apa de izvor, cristalinul si limpezimea ei sunt tot atatea simboluri ale puritatii spre care ne indreptam pasii plini de speranta. Speranta in curatare si purificare. Pentru ca apa, prin structura si energia ei are aceasta menire si acest atribut: sa curete, sa purifice, sa vindece.

images (33)

Dar cum? De unde? In ce fel?

Izvorul e departe, ascuns in munte. Il pot aduce la mine in casa spre a ma bucura de puritatea lui? E apa noastra cea platita cu bani grei asa cum ne-am dori sa fie?

Sunt tot atatea intrebari la care, cautand raspuns, aflam intr-un cuvant: AQUA Carpatica.

logo_AQUACarpatica

Din respect pentru oameni, din dorinta de a promova adevarata puritate a apei ce ajunge pe mesele oamenilor, AQUA Carpatica a initiat un concurs Instagram. Este de fapt o provocare fotografica in care  oamenii  sunt invitati sa ilustreze puritatea ?i cum poate fi ea surprinsa în fotografii.

Concursul #puritate se desfasoara incepand cu data de 11 noiembrie si se va incheia pe 24 noiembrie. Daca sunteti pasionati de fotografie, daca credeti ca aveti macar o fotografie in care puritatea sa fie ilustrata asa cum o vedeti voi, sunteti invitati sa o incarcati pe pagina de desfasurare a concursului. Mai multe amanunte se gasesc pe pagina concursului.

puritate3

De asemenea, pentru o informare corecta a populatiei privind calitatea apelor consumate in Romania,  brandul AQUA Carpatica a initiat o campanie pentru votarea Legii Apelor in tara noastra. Prin intermediul acestei legi se promoveaza ca, pe fiecare eticheta de apa ce ajunge pe mesele consumatorilor, sa fie consemnata cantiatea de nitrati existenta in fiecare sticla de apa imbuteliata. Eu am votat. Si semnatura ta conteaza ! 

Haideti sa gasim impreuna puritatea, sa o surprindem in fotografii si sa o facem cunoscuta lumii!

Articol scris si inscris in proba nr. 22  din Super Blog 2013.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: