Aventura imprimantei mele

Trebuie sa recunosc, când vine vorba de facturi si cheltuieli gospodaresti sunt un adevarat dezastru. Am momente în care ma mobilizez, tin evidenta tuturor cheltuielilor, îmi fac tabel cu consumul aferent fiecarei utilitati, ma organizez si platesc totul la timp.

Sunt însa luni în care pur si simplu sunt cu capul în nori. Platesc facturile haotic, dupa cum îmi pica în mâna, nu tin evidenta consumului, ma eliberez pur si simplu de astfel de griji.

Ceea ce ma da peste cap însa cel mai mult este modalitatea de plata. Pentru ca nu am o imprimanta, pentru ca facturile îmi vin pe email, pentru ca trebuie mai întâi sa ma duc cu ele sa le printez, apoi sa caut un centru cu punct de plata si tot asa. Uneori, dupa ce printez, nu gasesc un centru disponibil, la posta e un adevarat dezastru, sunt niste cozi interminabile, timpul e dramuit, si asa ma trezesc ca umblu cu factura în buzunar câteva zile, pâna când uit cu totul de ea.

Ba uneori mai sar peste câte o factura , parca nici nu o vad. Abia când vad soldul restant ma duc la dosarul cu facturi si chitante (noroc cu sotul ca a tinut musai sa avem asa ceva) si verific ultima luna platita. Îmi fac mea culpa si reiau procesul de printare, umblare, plata.

mivalDe multe ori am spus gata, luna viitoare ne luam imprimanta. Dar trece luna si tot nu reusim. Am avut eu o multifunctionala, moderna si frumoasa, pe care am tinut-o într-o cutie vreo doi ani de zile pentru ca nu aveam la ea acele aparent banale accesorii de imprimanta dar fara de care nu avea cum sa functioneze.

Într-o zi am luat-o cu noi si am pornit încrezatori catre un centru de computere, sperând sa o dam la schimb pentru una simpla si mai ieftina. Mai ieftina gândeam noi fata de cât dadusem noi pe ea cu nu mai putin de 8 ani în urma.

Cum ne-am dus asa ne-am întors. Mai putin imprimanta care a ajuns în primul tomberon. La centru ni s-a spus ca e decedata si neînviabila. Am abandonat-o acolo împreuna cu o lacrima de a mea. Da, stiu, puteam sa o ducem la un centru special, dar zau ca nu am mai avut puterea sufleteasca sa o fac.

Acum mi-am propus sa profit de ofertele online si sa ma laud în curând cu o noua prietena. Poate luna viitoare… Daca nu mai apare vreo factura buclucasa care sa ne dea iar socotelile peste cap…

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.