In liceu – de Andreea Coscai

Cand ma gandesc la perioada liceului si la cata minte aveam pe atunci aproape ca nu pot sa ma pun pe aceeasi linie cu copiii astia din ziua de azi, atat de maturi, de informati, dornici de afirmare dar mai ales atat de generosi. Pentru ca scrierea unei carti nu poate veni doar din propria dorinta de exprimare ci si din aceea de a dori sa schimbi ceva, sa impartasesti ceva, sa ajuti poate pe cineva prin ceea ce impartasesti. Marturie sta si urmatorul fragment:

“Nu îmi prea vine să cred că am ajuns aici. A fost destul de lung procesul scrierii cărții și cred că, dacă mi-aș fi dorit mai mult, s-ar fi  terminat mai repede, în sensul că nu aș fi  tras de timp așa cum am făcut-o. O să îmi fie, clar, dor de asta. Să adun toate răspunsurile, să mă amuz de unele momente „jenibile” din răspunsuri, să citesc toate poveștile oamenilor, care sunt atât de diferiți unii de alții. Sunt sigură că unii dintre cei care au răspuns nu s-au deschis foarte mult și aș minți dacă aș spune că eu am făcut-o complet. Totuși, e normal. Există o anumită doză de intimitate la care ține fiecare și nici nu ar fi  bine să  fim ca o carte deschisă în fața oricui. Cum e cea pe care o ții în mână. Te-ai prins, te-ai prins?? O să regret gluma asta, probabil, peste un an (o lună, o săptămână), dar e ok. Am trecut prin multe faze de-a lungul procesului. Am avut anumiți oameni lângă mine, au plecat unii, au venit alții. Așa e și normal să se întample, totuși.

Mi se pare o nebunie că am lucrat la o carte. Ceva palpabil, cu o groază de pagini, care o să ajungă într-o grămadă de case, de locuri și sper să fie păstrată măcar de unii și peste ani, arătată următoarelor generații. Au fost momente în care mă dureau ochii de la atâta privit la ecran pentru editare (cum mă dor și acum) și de fiecare dată mi-am amintit că fac ceva deosebit, care să ajute oamenii, să îi bucure,să îi inspire, să îi facă să învețe și din poveștile și experiențele altora. Am fost întrebată de prea multe ori cum mi-a venit ideea. Sunt mulți aceia dintre noi care vor să își exprime părerea, cărora le place să scrie, dar nu au ocazia, care vor să spună ceva lumii. În liceu este spațiul creat pentru toți tinerii dornici să facă asta. Normal că am editat unele elemente din răspunsuri, de felul greșelilor, dar vă asigur că personalitatea celui care a scris a rămas imprimată acolo.”

Da, este vorba despre o carte scrisa de o fata de liceu, o fata ce a dorit sa adune intr-o carte pagini din viata de azi asa cum o vad si o simt tinerii.

Esti licean? Te asteptam la lansarea unei carti despre tine si generatia ta.

Andreea Coscai
Andreea Coscai impreuna cu Editura Integral va invita joi, 5 mai 2016 ora 11.00 la evenimentul de lansare a cartii “In liceu“. Lansarea va avea loc la libraria Carturesti Verona din Bucuresti.

Proiectul cartii “In liceu“, pornit acum aproape 1 an, reprezinta o imagine de ansamblu si o reprezentare  actuala a generatiei de liceeni de azi, o perspectiva proprie si asumata a celor care vor fi adulti maine cu privire la lumea de azi la dorintele si visele lor. Pline de neprevazut si imaginatie, o suita de intrebari si raspunsuri serioase sau amuzante dezvaluie gandiri dintre cele mai diverse ale liceenilor, toate insa cu un punct comun. Deschiderea catre nou! Secolul XXI a adus noi provocari, obstacole si examene generatiei de liceu. Tehnologia,  prima dragoste, invatamantul de azi, viitorul de maine si inca multe altele sunt aduse in pagini de proiectul “In liceu“. Viziunile tinerilor din on-line au fost aduse la tipar.

Tot in cadrul cartii o sa gasiti si perspectiva celor care indruma si sprijina generatia noua. Discutii libere despre diferentele intre generatii si parerile avizate ale adultilor despre viata de licean de azi.

Un proiect unic in peisajul romanesc asteapta parerea voastra si va invita sa il descoperiti.

Andreea Coscai, eleva in clasa a-X-a la Colegiul National Bilingv George Cosbuc, bursiera UWC din acest an, este cea care a reusit prin intermediul social media si a blogului sau inliceu.wordpress.com sa porneasca si sa duca la bun sfarsit un proiect realizat cu ajutorul colegilor din toata tara.

    “Am fost întrebată de multe ori cum mi-a venit ideea. Sunt mulți aceia dintre noi care vor să își exprime părerea, cărora le place să scrie, dar nu au ocazia, care vor să spună ceva lumii dar nu au cum. În liceu este spațiul creat pentru toți tinerii dornici să facă asta.”

La eveniment vor participa ca invitati : Bodo – Proconsul, BRomania, Suie Paparude, Oameni ai Bucurestiului, Stella Badea-make up artist si altii.

Sponsori eveniment:  Fru Fru, Zoomserie, Flowerbomb, Axelle, Savcom

Parteneri media: calatoriaperfecta.ro, sandydeea.ro, getmylook.ro, fashion8.ro, vavaly.com, danielabojinca.ro,

lansare carte andreea coscao

 

Mult succes Andreea si aripi deschise catre viata!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: