Dinozaur – sculptura din hârtie

Fascinatia noastra pentru ceea ce se poate face din hârtie nu cred ca va lua vreodata sfârsit. De curand am vizionat împreuna cu Dante un episod din Art Atack si am ramas, ca de fiecare data, cu gândul la o lucrare ce parea usor de realizat.

Desigur, ca de obicei, la televizor pare mai simplu decât în realitate. Dar cred ca tocmai aici este si mesajul de transmis copilului: sa înteleaga ca, dincolo de sticla, totul pare mult mai facil decât în realitate. Realitatea implica munca, asteptare, murdarire dar si mult mai multa satisfactie când vezi ce ai obtinut cu mâinile tale.

Ne-am înarmat asadar cu ziare, aracet, pensule, acuarele si multa rabdare.

Am lasat la inmuiat în apa pentru 24 de ore vreo 4 coli mari de ziar. Dupa ce s-au înmuiat bine le-am stors si le-am amestecat cu aracet pâna am obtinut un fel de pasta usor de întins.

Am aplicat-o pe cartonul pe care am desenat în prealabil conturul dinozaurului pe care am dorit sa îl obtinem. Am netezit bine, aplicând un strat generos de aracet deasupra.

Dupa ce am asteptat alte 24 de ore sa se usuce foarte bine, astfel încât sa fie tare ca o piatra, ne-am apucat de pictat si conturat.

A iesit un interesant dinozaur zâmbaret, numai bun de asezat ca si decoartiune în camera copilului. Chiar am de gând sa mai fac astfel de figurine. Puteti face orice va trece prin cap.

dinozaur din hartie intarita cu aracet dinozaur - sculptura din hartie

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: