Cosulet cu trandafiri din hârtie

Asa cum mi s-a întâmplat de multe ori în acesti patru spre cinci ani de când am început sa îmi folosesc mintea, mâinile si sufletul pentru a mesteri tot felul de lucrusoare frumoase cu unicul scop de a încânta ochiul privitorului, si de data aceasta am facut o fixatie pentru un subiect anume.

Totul a început cu încercarea de a realiza câteva cosulete din hârtie de ziar, respectiv pliante publicitare ce poposesc aproape zilnic în cutiile noastre postale. Mi-a trebuit ceva rabdare si mai ales timp pentru a rasuci multime de baghete din ziar, de a le lipi si a le asambla astfel încât sa dea nastere unor cosulete drepte si mai ales utilizabile. Spre surprinderea mea chiar mi-a placut aceasta îndeletnicire si rezultatul a fost chiar multumitor.

Acum, daca aveam cosuletele, întrebarea a venit firesc: ce fac cu ele? Cu ce sa umpli niste cosulete destul de fragile dar totusi rezistente, niste cosulete care imita aproape perfect cosuletele din rafie sau din surcele?

Raspunsul a venit cautând o papetarie online care sa ma aprovizioneze satisfacator cu diverse accesorii necesare lucrului meu atât handmade cât si la birou. Tot se apropie iepurasul care poate lua diverse forme: din ciocolata, din jucarie, decorativi, asa ca as putea profita de oferta prin care, daca îmi iau materiale de 400 de lei pot primi un set de linguri în forma de urechi de iepuras.

Cum se întâmpla de obicei de la una ajungi la alta si astfel am ajuns eu la florile mele colorate din hârtie si, pentru ca aveam un cosulet minuscul pe care l-am vopsit în alb, trandafirii au venit ca un firesc sa raspunda întrebarii mele.

Trandafirasii i-am confectionat din hârtie rosie, roz si alb, în nuante placute care sa redea cât mai natural gingasia si frumusetea trandafirilor din natura. Am decupat o multime de inimioare mai mici sau mai mari, am rulat în exterior marginile acestora si le-a lipit pe codite înfasurate în hârtie creponata de culoare verde.

Cosuletul a iesit cu adevarat simpatic si gingas, numai bun sa înveseleasca pe cel ce îl priveste. Are acea gingasie aparte a trandafirilor, facându-te sa îti doresti sa îl cuprinzi în causul palmelor. Pentru mai multa rezistenta si stralucire am lacuit micile flori.

IMG_20150416_110906 IMG_20150416_110850 IMG_20150416_110819 IMG_20150416_110923

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: