De dupa Pasti

În sfârsit putem spune ca primavara a venit asa cum ne-am dorit de când au aparut primii ghiocei curajosi. Pastele abia a trecut, dar cozonacii si bunatatile pregatite înca nu s-au terminat.

Nu stiu voi cum ati petrecut , dar noi nu am facut mare lucru. Duminica Pastilor m-a gasit cu Dante acasa, dornici sa iesim în parc la plimbare, cu regretul ca sotul iarasi lucreaza în zi de sarbatoare. Dupa ce ne-am facut plinul de filme de animatie am pornit pe aleile parcului, mult prea aglomerat însa pentru gusturile noastre. Dupa ce si-a încercat puterile cu proaspat instalatele topogane gonflabile uriase, doborât de harmalaia multimii de copii, abia s-a scurs catre casa. A gasit puterea sa manânce si apoi somn, la ora la care altii abia ieseau in parc. Mi-am luat si eu o carte si am citit, dornica sa aflu aventurile romantice ale Julietei moderne întruchipata în romanul Julieta de Anne Fortier. De multa vreme nu am mai citit o carte care sa ma tina asa cu sufletul la gura, care sa ma poarte prin misterele trecutului si cautarile prezentului. Mi-a facut dor de Sheakespeare si chiar curioasa a citi Romeo si Julieta. Am citit multe alte carti ale bardului, dar pe aceasta pur si simplu nu am fost curiooasa sa o citesc. Pâna acum.

Anul acesta a fost fara iepuras. Nu cu multa vreme în urma copilul m-a întrebat daca iepurasul exista cu adevarat sau suntem doar noi cei care cumparam cadourile. Nu am facut mare caz de asta dar nici nu m-am mai dat peste cap ca în anii trecuti sa îi las pe masa o surpriza, neavând nici ocazia sa o cumpar, el fiind tot timpul cu noi. I-am luat când am fost la cumparaturi o punga mare plina cu oua de ciocolata si iepurasi de ciocolata si i-am spus ca acesta este darul lui de iepuras.

Recunosc simbolistica iepurasului, acela al fertilitatii si începerii unei vietti noi, cunosc o multime de legende legate de aparitia lui ca si simbol pascal, printre care si aceea potrivit careia o femeie ce picta oua de paste le ascundea în gradina în diverse gauri. Când copiii au început sa le caute a aparut un iepuras iar ei au crezut ca acesta le-a adus. Totusi pur si simplu am simtit ca numai e cazul sa introduc si surpiza iepurasului în sarbatoarea noastra.

Am stat departe de online, de calculator sau telefon, simtind nevoia de o pauza sau mai degraba nesimtind nevoia sa fiu online. ÎÎn schimb am mesterit noi flori din hârtie, niste trandafirasi draguti foc si niste cosulete adorabile. Tristetea mea a fost ca nu m-am aprovizionat din vreme cu hârtie si nu am avut prea multe optiuni de culori la îndemâna. Daca as fi stiut ca as fi putut cumpara din papetarie online si as fi primit în schimb un set de linguri în forma de iepurasi, poate as fi avut mai multe materiale de distractie.

Cumpara-de-400-de-lei-si-primesti-Cadou-Canva1

Dar chiar si asa trandafirasii mei au iesit veseli si delicati, bucurând privirile si asteptând sa ajunga la destinatarii carora sa le înfrumuseteze biroul sau casa.

IMG_20150416_110923

Bine v-am regasit dragi cititori si sper ca aceasta perioada sa fie pentru fiecare un moment de renastere si bucurie.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: