Intrebari si raspunsuri pe siteul bebee
Cu vreme in urma era simplu pentru doi tineri casatoriti: spuneai ca vine barza, anuntai toate rudele si apoi asteptai cuminte noua luni de zile. Cuminte vorba vine, pentru ca femeile de obicei mergeau la munca pana cand le ”venea sorocul”.
In ziua de azi insa lucrurile nu prea mai stau asa de simplu. Femeile pot decide si perioada cand sa ramana insarcinate, parintii pot alege care este anul potrivit pentru o asemenea decizie, pot alege metoda prin care acest lucru sa se intample daca cea traditionala nu a dat rezultatele dorite.
Dar, toate acestea presupun acces la informatii. Nici dupa ce sarcina s-a instalat lucrurile nu se opresc pur si simplu aici, iar femeia nu se apuca de tricotat botosei pentru cel mic. Dimpotriva, acum incepe intreaga aventura.
Tin minte ca atunci cand am ramas prima data insarcinata, dupa primele controale medicale de rutina am inceput sa caut pe internet informatii despre stadiul in care ma aflam cu sarcina. Devenise o adevarata provocare, incantare si uimire sa aflu in fiecare saptamana cat a evoluat micutul ce crestea in mine. Am aflat astfel o multime de detalii utile despre ceea ce se intampla cu mine, despre schimbarile ce aveau loc in corpul meu, despre motivele pentru care ma simteam diferit. Am aflat despre felul in care puteam comunica cu micul omulet ce era pe cale sa se dezvolte.
Dupa nastere, odata ajunsa acasa, m-am aflat in fața unei noi provocari: ce fac eu acum cu mâna asta de om? Cum îl spăl, cum il ingrijesc, ce se intampla cu el pe masura ce creste? Ce ii dau sa manance pentru a nu-i face rău și pentru a-l ajuta să crească sănătos?
La un simplu search pe internet vedem ca sunt o multime de siteuri care furnizeaza raspunsuri la miile de intrebari pe care viitoarele mame sau proaspetele mame si le pun. Este minunat ca se intampla acest lucru, ca accesul la informatie este atat de facil. De ce? Pentru ca in ziua de azi nu prea ne mai bazam pe sfaturile bunicilor si ale mamelor noastre, pentru ca felul in care ne-au crescut ele nu prea se potriveste cu felul in care ne dorim noi sa ne crestem copiii. Vremurile actuale implica un al mod de alimentatie, de educatie si indrumare si, decat sa intram in conflict cu mamele si bunicile noastre, mai bine ne informam si pornim la drum cu temele facute, alegand, desigur, ceea ce ni se potriveste noua, copilului nostru si familiei noastre.
Sigur, faptul ca exista atat de multe informatii si mai ales atat de multe site-uri care le ofera, poate fi uneori derutant si coplesitor. Dar cred ca fieccare dintre noi am invatat sa discernem informatiile, sa le alegem pe cele care ne sunt cu adevarat utile, care ni se potrivesc.
O alta provocare este aceea de a gasi un nume potrivit copilului. La primul copil, primele trei luni eram convinsi ca va fi fata, asa ca am cautat cu asiduitate nume de fete. Dupa ce am aflat ca de fapt va fi baiat, ne-am gasit intr-o mare dilema: ce nume ii punem. Problema a fost rezolvata usor pentru ca soțul meu a avut un soi de revelație si numele a aparut frumos si suna foarte bine.
Acum, la al doilea baietel, nu ne-am mai grabit cu alegerea numelui pana cand nu am aflat sigur ce este. Apoi, am inceput cautarile. In fiecare zi alt nume ni se parea interesant. Abia in ultima luna ne-am decis cu adevarat ce nume va avea micutul. Dar va spun sigur ca a fost o mare distractie la noi in familie cautarea numelui, mai ales ca pe site-ul pe care l-am consultat sunt si cateva detalii legate de semnificatia fiecaruia.
Daca va aflati in oricare dintre etapele despre care am amintit eu mai sus si doriti sa aflati cat mai multe informatii le puteti gasi pe bebee. Rubrici precum: sarcina, nasterea, bebelusi, copii mici sau mamici, sigur va vor atrage atentia si va vor raspunde la multe dintre intrebarile ce va framanta. Nu uitati ca un om informat este un om pregatit pentru ceea ce il asteapta dar o mamica informata este o mamica gata sa faca față provocărilor nenumărate ce vin odata cu aceasta minunata decizie, acea de a avea un copil.
Hi, hi, tot timpul sarcinii am facut liste peste liste, sperand sa gasesc numele ideal pentru copilul meu. Nu reuseam sa cad de acord cu tatal lui. Aveam preferinte diferite si asta facea ca lista sa tot creasca. Pana la urma, ajunsa la maternitate, am decis singura si, ca sa il impac pe tatal copilului, am ales si Alexandru, nume pe care l-au purtat ambii bunici ai baiatului meu. 😀
eu nu puteam sa plec sa l nasc fara sa stiu cum o sa l strig :))).
Offf…cu alegerea numele si la noi a fost o mare provocare. La ecografe diferite mi-a spus ambele variante, fata/ baiat si nu stiam ce va fi…a fost sa spun o surpriza. Eu aveam numele pregatit pentru fata, eram sigura ca asa e dar ce sa vezi? a venit un baietel ce nume sa-i punem? pana la urma sotul a hotarat…si acum chiar imi place.
se pare ca noi ii crestem in burta si barbatii au inspiratie la nume :).
Am citit multe articole si forumuri dar numai pe unul mi-am facut cont si am interactionat putin.
In rest, am o carte care-mi e utila.
sa stii ca de mare ajutor mi-a fost si mie tot cartea la Dante. mi-a fost ghid de bază atunci, in primele luni mai ales. Desigur, acum avem si site urile si le putem accesa usor, dar tu o ai si pe mama ta langa tine :).
Nici n-am mai apucat să citesc :))
vei citi cand vei avea nevoie 🙂