Budincă din lapte de cocos cu semnițe de chia

Când am primit de la SanoVita provocarea de a combina două ingrediente aparent fără legătură între ele m-am gândit: wow, să văd cum o scot la capăt. Noroc că am un copil foarte creativ și mai ales dornic să se implice în bucătărie. Mai ales dacă este vorba despre gusturi noi nu se dă deloc deoparte, dimpotrivă. Adoră gustul de nucă de cocos și la fel s-a îndrăgostit și de laptele de cocos. A fost absolut încântat să afle că daca punem în acel lapte delicios bobițele acelea mici mici de chia se vor transforma toate într-o budincă, numai bună de umplut burtica la micul dejun, înainte de școală.

După ce a înțeles cum stă treaba a hotărât că nuca de cocos merge de minune cu o banană. După cum vedeți s-a apucat imediat de treabă. A pasat banana cu mare spor.

 

Nici eu nu am stat degeaba și m-am gândit că la budincă ar merge și ceva ”crunch”. Așa că am pus în aplicare planul ce îmi încolțise: caju prăjit în ulei de cocos și  caramelizat cu zahăr brun.

Nici eu nu mă așteptam la un rezultat atât de delicios și la un gust atât de … altfel. Nu pot să vă spun decât să îl încercați pentru că nu știu să îl descriu.

Nu vă mai povestesc de câte ori a deschis copilul frigiderul în acea seară și de câte ori a întrebat: când este gata?

Cert este că rezultatul a fost peste așteptările lui și bucuria lui a fost și bucuria mea. Budincă din lapte de cocos cu semințe de chia și banane  peste care am adăugat și câteva merișoare, alături de caju prăjit reprezintă un mic dejun perfect pentru o zi de luni.

bty

 

 

 

Noi folosim de mulți ani produsele Sano Vita și mereu am fost mulțumiți de ele. Ce îmi place mie în mod special este că au o varietate mare de produse, că de câte ori aflu de un ingredient nou pentru o rețetă sănătoasă sunt sigură că voi găsi sub această marcă, nu trebuie să caut prea mult.

Despre semințele de chia aflasem de ceva vreme dar nu încercasem niciodată. Știam că sunt o sursă de calciu, de fibre și de acizi grași omega 3. Dar pentru că eu nu cred neapărat în alimente minune ci în contribuția fiecărui aliment la motorul nostru de zi cu zi, altele sunt avantajele pe care le-am constat eu:

  • sunt ușor de preparat
  • sunt ușor de mâncat
  • budinca obținută nu are nevoie de zahăr, de grăsimi sau preparări termice
  • pot fi combinate cu fructe după gustul copiilor
  • au un gust neutru, fără o aromă, iar copiilor le plac astfel de alimente.

Pentru că laptele de cocos s-a terminat am folosit semnțele împreună cu iaurt. Am obținut o budincă delicioasă, mai ales că am adăugat la ea și miere și, desigur, banană. Abia aștept să facem și cu  căpșune, cireșe, vișine. De acum micul dejun ne oferă o mulțime de prilejuri de a combina ingrediente colorate și proaspete, mai ales că al meu copil nu mai mănâncă ouă de la o vreme și era o provocare pentru mine să îi ofer ceva bun și hrănitor dimineața.

Despre caju de asemenea știam că este un aliment sănătos și bun de ronțăit dar de asemenea nu îl consider un aliment minune ci un aliment bun de inclus în alimentația noastră. Fiind bun de ronțăit ne face să ne gândim dacă nu cumva e greșit să uităm când să ne oprim. Ei bine, nucile caju au avantajul că au un număr relativ scăzut de calorii în comparație cu nucile și alunele.

Nucile de caju sunt o sursă abundentă de minerale estențiale: o sursă excelentă de cupru, magneziu, mangan și o sursă bună de fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu. Așa că o mână de nuci de caju reprezintă un bun supliment pentru o zi în care avem nevoie de energie.

Eu sunt adepta unui stil de viață echilibrat, sunt deschisă la noi produse și noi provocări, nu sunt adepta extremelor și a obsesiei pentru ceea ce băgăm în gură. Dar e bine să fim informați, să facem alegeri conștiente, să încercăm pe cât posibil să ne adaptăm alimentația la stilul de viață pe care îl ducem și,mai ales, să predăm copiilor noștri mai departe un bagaj de cunoștințe, gusturi și obiceiuri care să le fie de folos mai târziu.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: