Jocurile puzzle – diversitate

Nu stiu la altii cum este dar eu una am tinut foarte mult ca jucariile sa fie pastrate in buna ordine, jocurile puzzle sa aiba toate piesele la locul lor, jocurile lego la fel. Nu imi placa sa se piarda piesele de la puzzle tocmai  pentru ca acestea sunt jocuri ce pot fi utilizate de multe ori si de catre mai multi copii la rand.

Acum ma bucur ca am tinut la acest aspect pentru ca in curand bebelusul va creste si se va putea bucura de jocurile deja existente la noi in casa. Pe unele insa le-am donat, fie la gradinita fie in cadrul diferitelor campanii de strangere de jucarii si carti pentru copiii nevoiasi.

Cred ca un puzzle deschide in ochii unui copil o lume speciala, incluzand in rezolvarea lui un spectru larg de abilitati. Fie ca vorbim despre primele puzzle-uri,cele formate din cateva piese si care pot fi rezolvate la varste foarte mici, fie ca vorbim de cele complexe din sute de piese, toate implica coordonare buna intre mana si ochi, implica atentie, concentrare si de ce nu imaginatie.

Prin intermediul puzzleului copilul poate afla despre basme, parintele ii poate spune povestea in timp ce acesta incearca sa compuna din bucati personajele povestii.

puzzle-noriel-alba-ca-zapada-240-piese_1

Tot cu ajutorul puzzleului copilul poate afla despre harta lumii, harta continentului sau a tarii, atunci cand vorbim despre frumoasele jocuri Noriel ce a venit cu aceasta gama pe piata. E un mod mult mai placut si  usor de a invata geografie.

puzzle-noriel-harta-europei-240-piese

Daca ii pui in mama unui copil un album de arta poate acesta nu va avea rabdarea necesara sa parcurga tot albumul, sa se aplece asupra imaginilor sau sa fie curios cine le-a pictat. Daca insa toata familia se mobilizeaza pentru a face impreuna un puzzle ce reprezinta o pictura celebra,este un bun prilej de a povesti despre curente artistice, despre pictori, despre culori si cu siguranta copilul nu va mai uita acea opera de arta, recunoscand-o oricand peste ani, retraind poate amintirea aceea unica de a fi petrecut timp placut alaturi de cei dragi.

puzzle-noriel-self-portrait-in-pink-colectia-van-gogh-1000-piese

La fel se intampla si cu monumentele istorice: fie ca exista sau nu posibilitatea de a le vizita, o vizita imaginara prin intermediul minusculelor piese ce urmeaza a fi potrivite pentru a recompune o manastire sau un pod devine un bun prilejde visare si, de ce nu, de fixare a unor obiective, de trezire a dorintei de a ajunge sa vada el insusi acele locuri.

puzzle-noriel-manastirea-voronet-colectia-romania-500-piese

Noriel vine cu o gama variata de jocuri puzzle de care pot profita atat copiii cat si adultii.

logo

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: