Biblioteca de blogger

Niciodata nu am pus în balanta citirea cartilor cu alte forme de citire. Cartile sunt si vor ramâne pentru mine principala sursa de cunoastere, de alimentare a imaginatiei, prietenii care nu te tradeaza niciodata, indiferent cum îi vei trata.

Chinezu a venit cu o idee care sa ajute la construirea unei biblioteci virtuale cu titluri de carti citite de bloggeri în timpul anului 2013. Biblioteca se va construi în decursul lunii ianuarie a acestui an prin contributia fiecaruia dintre noi.

Am considerat si eu ca este un bun prilej sa îmi tec în revista cartile citite anul trecut si, cu ocazia asta, mi-am început si lista pentru acest an.

Cartile anului trecut au fost urmatoarele:

Noteaza si actioneaza – Henriette Anne Klauser – o carte din paginile careia am înteles importanta scrisului pe hârtie, a vizualizarii dorintelor si a organizarii. Dar am mai aflat si secretul unui fapt pe care îl constatasem dar caruia nu îi stiam explicatia. De multe ori am observat ca ideile imi (ne) vin în timp ce facem dus, spalam vase sau suntem pe malul unei ape. Se pare ca ionii negativi din apa au un rol ce influenteaza gândirea, creativitatea, relaxarea.

Curs practic de încredere – Walter Anderson – este, asa cum îi spune si numele, o carte ce ne pune cpncret sa ne gândim la experientele de viata traite ce au dus la scaderea încrederii, la comportamente ce ne submineaza actiunile. O carte care te face sa realizezi cât de putine motive ai de fapt sa nu actionezi, sa nu ridici fruntea sus si sa nu te vezi la adevarata ta valoare.

De ce te îngrasi – Garz Taubes – o carte ce demitizeaza multe din ideile preconcepute despre motivele îngrasarii. Sunt prezentate studii despre genetica, despre alimentatie, experimente ce s-au întins pe parcursul a zeci de ani. Am înteles câta minciuna este în societatea actuala în ceea ce priveste acest subiect si cât de important este sa întelegi adevaratele mecanisme ale corpului uman. O lectura aproape obligatorie în zilele noastre.

Asa cum consider ca este si Sfârsitul hranei – Paul Roberts din care am aflat, scris negru pe alb, multe din ideile despre care aveam mai degraba doar unele banuieli în ceea ce priveste modul de manipulare a populatiei de pe întreg globul prin intermediul hranei. Se pare ca totusi, noi, oamenii, la origini chiar am fost vegetarieni. Carnea a venit mai târziu în alimentatie. Hrana a fost de-a lungul timpului mijloc de progres dar si de manipulare ajungând ca în zilele noastre sa constituie o aevarata caracatita cu care nu prea avem mijloacele sa ne luptam. Suntem victimele conceptelor de mai ieftin, mai mult, gratis, pret redus…

Asa sunt eu, prost – Valentin Uritescu

Jurnal – Oana Pelea despre care am scris aici.

Viata lui Iisus – Ellen G. White – carte pe care nu am terminat-o înca dar la care ma întorc în momentele în care caut raspusuri la diversele provocari ale vietii. Multumesc celei care mi-a daruit-o.

Tara mea inventata – Isabel Allende – o carte cheie pentru deslusirea modului în care iau nastere povestirile scriitoare sud – americane pe care eu o îndragesc foarte mult.

Caietul Mayei – Isabel Allende – o povestire din zilele noastre despre o latura a viatii ale carei amanunte nu vrem sa le cunoastem dar care este totusi cât se poate de reala. O carte realista si care prezinta în termeni destul de duri viata unei adolescente dependente de droguri ajunsa într-o lume dura a supravietuirii.

Totul va fi bine – Manualul optimistului desavârsit – Emily Jay . Autoarea, mama a trei copii, ne dezvaluie câteva din profundele cugetari ce îi trec prin cap pe marginea vietii si a existentei. O carte de citit mai ales atunci când simti ca nimic nu este asa cum ai vrea sa fie.

PS  Te iubesc – Cecilia Ahern  – despre a doua sansa, despre iubirea de dincolo de mormânt, despre cum o femeie învata sa traiasca singura dupa ce a fost un întreg format din doi.

Cel mai vestit vânzator din lume – Norman Vincent Peale pe care am citit-o cu pixul în mâna, plina de învataminte pe care le stim fiecare dintre noi dar pe care le uitam cu prea mare usurinta.

 Cadranul banilor – Robert Kiyosaki – o lectura obligatorie în zilele noastre daca vrei sa întelegi lumea financiara si economica în care traiesti. Cartea asta, alaruti de alte câteva scrise de acelasi autor, completeaza golul de informatii si de educatie financiara de care am “beneficiat” noi, cei de o anumita vârsta.

Sunt foarte curioasa de multimea de titluri ce se vor aduna în biblioteca bloggerilor români.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: