Lumanari naturale – alegerea perfecta cu Kronim
Fiecare zi e o provocare. Fie că lucrezi de acasă și ai reușit să îți încropești cumva un colț doar al tău, fie că acasă e pentru tine răgazul acela în care să îți tragi sufletul după goana unei zile, cu siguranță ai nevoie de un spațiu care să te ajute să privești lumea cu ochi mai senini, care să te ajute să te relaxezi și să te regăsești.
Prin toate casele în care am locuit am avut grijă să creez un colț de relaxare, un colț care să ne atragă privirile atât prin cromatică, prin frumusețea obiectelor așezate acolo, dar și prin miros. E lucru știut că mirosul unui loc poate influența starea de spirit a celor ce tranzitează acel loc. Așez mici obiecte decorative, săpunele, poate câteva flori și, de cele mai multe ori, o lumânare. Lumina aceea caldă a lumânării te face parcă să simți că totul este bine în casa ta, gândurile parcă sunt mai pașnice, liniștea parcă e mai profundă.
De-a lungul timpului am încercat tot felul de lumânări parfumate dar, de cele mai multe ori, ajungeam să le arunc (cum s-a întâmplat și cu cele din imaginea de mai sus). După ce m-am informat, am înțeles de ce. Lumânările ieftine, din comerț, emană o mulțime de substanțe periculoase pentru sănătate din cauza parafinei din care sunt făcute, din cauza vopselurilor adăugate și a uleiurilor parfumate care sunt folosite. În plus, funinginea care rămâne după stingerea acestora rămâne în aerul din cameră ore bune, urmând ca oamenii din încăperile respective, de multe ori încăperi mici și neaerisite, să inhaleze toate acele substanțe toxice. Prin urmare, eu mă bucur că nu suport parfumurile sintetice, pentru că asta m-a forțat să fac altfel de alegeri.
Așa am descoperit lumânările cu ceară din soia, aromate cu uleiuri esențiale naturale. A fost prima dată când am putut sta în aceeași încăpere cu o lumânare arzând. Se întâmpla anul trecut în America, după ce dădusem o sumă destul de generoasă pe o astfel de lumânare.
De curând am descoperit și aici în țară astfel de lumânări din ceară de soia, produse într-un magazin din Brașov. Când am citit detaliile de pe site-ul magazinului Kronim m-am bucurat instant și i-am și scris prietenei mele din Brașov că acolo, sub Tâmpa, unde locuiește ea, se află un magazin cu ceea ce căutăm noi.
Ce m-a atras întâi la produse au fost cănuțele în care sunt turnate lumânările. Sunt căni și boluri din ceramică, lucrate manual de către meșteri din Corund, pictate frumos, în stilul ulcioarelor noastre tradiționale, aducând un strop de culoare oriunde le-am așeza în casă. Mi s-a părut o idee foarte inspirată, înainte chiar să aflu că, după ce lumânarea se consumă, clienții pot merge cu ele în magazin și pot fi reumplute și reutilizate. E un gest mic pentru mediul înconjurător, dar din micile gesturi iau naștere faptele mari, fiecare din noi fiind o verigă dintr-un lanț.
Lumânările Kronim sunt din ceară de soia, cu uleiuri esențiale de lavandă sau eucalipt, cu fitil din bumbac, emanând un miros plăcut în încăpere, inducând o stare de relaxare atât prin aroma lor cât și prin aspect. O lumânare aprinsă în zona de lucru mă inspiră atât la scris cât și la creațiile mele handmade, de aceea mă bucur să am acum o astfel de lumânare care să mă însoțească.
După cum știți, mie îmi place să promovez afaceri de suflet, afaceri ce au început din entuziasmul și pasiunea oamenilor ce le-au pornit. Este și cazul magazinului Kronim, fiind o afacere de familie, pornită într-un spațiu inițial de 20 de mp, ajungând, 11 ani mai târziu, să se desfășoare într-un spațiu de 6 ori mai mare, spre beneficiul mai multor clienți mulțumiți care fac astfel alegeri mai potrivite pentru sănătatea lor. Pe mine mă inspiră astfel de afaceri, îmi dau curaj să merg și eu mai departe cu visul meu. Cine știe unde voi ajunge cu mărgelele mele.
Această nouă gamă de produse cred că se potrivește perfect cu vremurile pe care le trăim. Avem nevoie să ne facem viața frumoasă, să ne bucurăm de lucrurile mici. Vestea bună e că putem face și viața altora frumoasă, putând comanda aceste produse online, grija cu care sunt împachetate fiind o garanție că ele vor ajunge în cea mai bună stare la clienți, respectiv la cei dragi nouă, cărora le putem face o surpriză de Crăciun dăruindu-le frumusețe și aromaterapie în același timp.
Mi se pare foarte tare ideea de a refolosi recipientul lumânării. Asta chiar le face sustenabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Cred că toate firmele producătoare de lumânări ar trebui să ia exemplul acestora.
Plus ca recipientele sunt atat de frumoase, decorative.