Doar online

Lumea este un mare loc de joaca. De cand oamenii au devenit constienti de abilitatile lor, de cand au invatat sa ciopleasca piatra sau sa manuiasca doua bete, omul a invatat probabil si sa se joace.

Joaca omului a evoluat de-a lungul timpului de la cele mai simple jocuri, folosind cateva pietricele, pana la cele mai complexe jocuri de inteligenta sau de atentie.

images

Spiritul ludic nu este doar atuul copiilor. Orice adult gaseste o bucurie deosebita in provocarea de a juca un joc, de a avea un partenet sau mai multi, de a afla si respecta reguli. Dar ceea ce ii face pe adulti sa joace este spiritul de competitie, dorinta de a castiga, de fi pe primul loc.

Nimic nu se compara cu sentimentul acela de victorie, cu senzatia aceea ca ai mai punctat o reusita. Chiar daca victoria este efemera, chiar daca jocul nu are o miza speciala, chiar daca  regulile nu au fost foarte complicate, sentimentul invingatorului ii face pe ceilalti participanti la joc sa isi mai doreasca o partida, apoi inca una si inca una.

Desi se spune ca important e sa participi la joc, cu totii stim ca si victoria este importanta. Fie ca sunt cateva puncte de joc, fie ca e un nivel superior ce a fost depasit, fie ca sunt chiar bani sau obiecte, orice competite este jucata pentru a fi castigata. 

In ultimii ani competita s-a mutat in mediul online. In zilele noastre fiecare mica pauza in activitate se traduce prin : “fac un joculet scurt pe calculator”. Unde te uiti, cu cine vorbesti, majoritatea prietenilor sunt ocupati cu bile, litere, pietre, masini, nave spatiale sau alte animatii deosebite si moderne, menite sa aduca acel unic sentiment de victorie. Ba chiar, mai nou, majoritatea sunt agricultori. Campuri intinse sunt cultivate zi de zi cu asiduitate, cu perseverenta, spre a obtine falnice recolte de care ar fi invidiosi si cei mai harnici fermieri.

Jocuri care odata faceau deliciul regilor, astazi sunt la un click distanta aici.

images (1)

Pentru cei pasionati de acest domeniu al mediului online se gasesc jocuri accesibile pe care fiecare dintre noi le-am incercat macar odata. Sunt chiar si cateva joculete pentru copii, in special pentru fetite. Tin minte ca le-am descoperit si eu cu ceva timp in urma incercand sa tin ocupata intr-o zi o micuta fara prea multa rabdare. Recunosc, nu eu am fost cea care i-am aratat ei ci ea mi -a aratat mie cum se poate imbraca o papusa si in alt mode decat cel clasic, pe care il stiam eu.

Atunci am realizat ca vremurile s-au cam schimbat si ar fi timpul sa ma upgradez si eu . Asta se intampa cu vreo 6 ani urma. De atunci ma upgradez zi de zi. Ceea ca va doresc si voua!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: