De weekend happy

Toamna ( da, tot toamna) e generoasa si are multe de oferit daca avem ochi, timp si disponibilitate sa vedem.

De exemplu noua, mie si lui Dante, ne-a tot scos in cale castane. A inceput timid, cu una doua. Apoi din ce in ce mai multe. Pana intr-o zi cand am iesit impreuna la cules de castane. Timp de doua ore am stat pe o banca, langa un castan, si am tot cules si cules. Ne am mai si ferit, ca riscam sa ne trezim si cu cate un cucui. Cadeau in cascade. Am plecat acasa cu buzunarele doldora si cu privirile trecatorilor urmarindu-ne.

images (20)

Tot in frumoasa zi de toamna, aceeasi cu castanele, m-am decis ca copilul meu are nevoie si de o umbrela. Asa ca, pe langa buzunarele de castane, mai aveam si umbrela. In plin soare. Mandru de achizitia lui oprea trecatorii sa le spuna : ” noi avem multe castane si mi-a luat mama si o umbrela ca o sa ploua”.  Adevarat meteorolog a fost. Spre seara chiar a plouat.

images (21)

Tot din seria ce mai face sau zice copilul meu va prezint solutia lui Dante pentru a-si ocupa locul intr-o noua colectivitate.

Asadar. Se ia copilul de mana, dupa ce ii faci in prealabil capul calendar despre cum vor fi alti  colegi de gradinita, alta cladire, alte doamne si alte toate. Se tin emotiile sub control, tremurul de mana asemenea.

Intram noi in clasa, facem cunostinta cu doamnele. Dante al meu se instaleaza confortabil la prima masa, isi insira nu stiu ce minuni comerciale cu Strumfi, in mare voga zilele astea, si aduna toata pustimea in jurul lui. Era deja instalat confortabil, cu audienta la picioare. Nu tu “la revedere mama”, nu tu “mai stai mama”. Nimic. O bezea din varful buzelor si asta a fost tot.

Fotografie-1744

A doua zi aceeasi poveste cu niste puzzle-uri si gata. Acomodare in doi timpi si trei miscari, locul stabilit in societate.

Dar pentru ca stie el (habar n am de unde, carti inca nu citeste) ca o pozitie odata cucerita trebuie si consolidata, le-a cadorisit pe doamne cu cate o felicitare realizata ad-hoc cu talentul din dotare, ca sa fie pus la adapost de eventuale intemperii.

Urmatoarea zi a confectionat cate un avion din hartie pentru fiecare copilas din clasa, pentru ca el isi facuse unul si daca au vrut toti…

images (23)

Uite asa, in patru zile, un copil de nici cinci anisori, a parcurs etapele din nu stiu cate manuale de acomodare, de dezvoltare, de psihologie si parapsihologie, sau mai stiu eu ce s-o mai fi inventat pe lume.

Acum nu zic, om avea si noi meritul nostru. Ca cica modestia nu e chiar asa de buna cum zic unii. Dar multe sunt ale lui proprii si personale. De merite vorbesc. Sau intuitii. Sau ce or fi ele. Ca tare bine ii vor prinde in viata de le va pastra si de le va folosi firesc, natural si fara inhibitii.

O lectie de neuitat pentru mine. Cu bunatate, generozitate si zambet pe buze cuceresti oricand si pe oricine.

Fotografie-1724

Happy Weekend tuturor! Pentru descretirea fruntilor intrati sa vedeti colectia de zambete de aici.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: