Cu soacra sau cu chirie?

Cu parintii, cu socrii, sau de capul lor, pe cont propriu? Cam astea sunt întrebarile pe care si le pune un tânar cuplu atunci când se hotraste sa faca pasul acela spre marea aventura a vietii numita casnicie. Sigur, exista o multime de avantaje sa locuiesti cu parintii. Nu vorbesc de perioada aceea de început, de îndragosteala, de luna de miere în care tinerii însuratei nu au ochi decât pentru ei însisi, nepasându-le absolut deloc nici de vasele murdare din bucatarie, nici daca au mâncat la micul dejun sau la cina, nici daca e maturata sau nu casa. La început totul e doar iubire, doar lapte si miere. Nici o proaspata nora nu îsi doreste vreun nas de soacra care sa vina si sa adulmece prospetimea aerului din bucatarie sau sa ridice capacul oalei de ciorba pentru a verifica daca este gatita “ca la carte”.

Dar atunci când apar copiii poate fi de mare folos o mâna de ajutor în plus. Fie soacra sau mama cât de pretentioase, parca tot e mai bine sa îl ia pe cel mic de mâna si sa îl plimbe prin parc cât timp tânara mama îsi poate face somnul de frumusete (de fapt de refacere). Sau mâncarea calda de pe aragaz e un balsam pentru proaspata mamica scutita astfel de a mai gati pentru sotul venit de la munca.

Ce te faci însa atunci când vrei sa scoti copilul afara în tricou si soacra sare imediat cu sfatul: “pune-i maica o caciulita ca e cam vânt afara”. Sau când tu vrei sa îi dai de mâncare tarâte de ovaz iar ea vine cu un castron plin de gogosi calde spunând ca “aia nu e mânacare pentru copii ci pentru gâste”.

Asa ca, atunci când pui în balanta argumentele pro si contra, constati ca parca tot mai bine ar fi sa îti iei viata în propriile mâini si sa înfrunti, împreuna cu cel ales, toate provocarile pe care viata vi le pune dinainte. Sigur, nu e usor, dar acum, când exista oportunitati online de a gasi o locuinta, cum este site-ul de inchirieri apartamente in Ploiesti de exemplu, lucrurile devin un pic mai simple si mai realizabile. Pâna la urma atunci când ai facut promisiunea aceea de “la bine si la greu” nu ai facut-o împreuna cu soacra sau mama, ci doar tu si el.

logo_old

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: