De la carucior la scoala

Auzeam de multe ori când era copilul mic sintagma: copil mic probleme mici, copil mare probleme mari.

Desi mie nu mi place cuvântul problema, considerând ca ar trebui sa ne concentram pe solutii si nu pe problema în sine, preferând sa folosesc expresia “confruntarea cu o situatie”, totusi încep sa fiu de acord cu sensul sintagmei.

Daca în prima faza, atunci când bebe are nevoie doar de doua brate în care sa îl porti, de hainute si laptic, de alte câteva maruntisuri dar mai ales de multa rabdare, cu timpul lucrurile devin din ce în ce mai complexe.

Alegerea caruciorului poate fi o provocare, e adevarat, si nu numai a caruciorului ci si a mesei pentru bebelus, a patutului, a leganutului în care sa se linisteasca. Acum exista leganute muzicale, saltele interactive sau centre de activitati pe care copilul le poate explora si cu ajutorul carora sa îsi dezvolte abilitatile motrice, de interactiune cu mediul.

Scaunul auto este iarasi un accesoriu  util pentru parinti si de nelipsit daca au masina în dotare.

Cu cât copilul creste cu atât si necesitatile lui. Centrul de activitati devine banc de lucru, cu unelte ce le imita pe ale parintilor, cu tot felul de minuni ale epocii moderne în care traim. Frumos colorate, din materiale rezistente si sigure pentru copil, devin un fel de “must have” pentru micutii nostri.

Oricât de multe ar parea si de complexe, astazi nici nu mai trebuie sa cauti prea mult, nici sa mai întrebi în stânga si în dreapta pe la unii si altii. Doar intri pe andino.ro si le gasesti pe toate la un loc, putându-te inspira chiar din lista d eproduse a siteului si facând o evaluare a ceea ce îti doresti sa cumperi la momentul respectiv sau mai târziu.

Daca a depasit aceasta etapa copilul mersul la gradinita îi pune pe parinti în fata unei noi provocari. Cum alegem gradinita, dupa ce criterii, care este cea mai buna, ce dotari are, ce educatori. Toate acestea nu mai sunt asa usor de aflat sau de gasti pe un site. Presupun cercetari, luarea în considerare a mai multor criterii.

La fel se întâmpla cu mersul la scoala. Sa fie oare o scoala aleasa dupa criteriul locatiei? Sa fie o scoala de prestigiu din oras chiar daca este aflata mai departe de casa? Sa mergem dupa acel dascal pe care ni l-a recomandat cineva? Sunt tot atâtea provocari în fata carora parintii sunt pusi pe masura ce copiii cresc. Privind în urma alegerea unui carucior este importanta la momentul respectiv, la fel de importanta ca si alegerea scolii. Fiecare etapa cu momentele ei cheie ce nu trebuiesc desconsiderate pe ideea ca vor trece.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: