Matematica distractiva

Stiu ca nu pentru multa lume matematica reprezita o materie de care sa isi aduca aminte cu bucurie din scoala. Pentru mine insa matematica a fost mereu o provocare, mi-a fost prietena si mi-a placut enorm de mult.

In timpul scolii generale s-au pus poate bazele acestei relatii de prietenie dar cred ca e si ceva nativ aplecare asta catre matematica, catre gandirea logica si catre cautarea dupa cea mai buna cale de rezolvare a unei probleme.

In timpul liceului nu am avut parte de o profesoara care sa ne facca sa iubim matematica. Stii voi, genul de profesor care face acelasi lucru de cand intra in profesie si pana iese la pensie. Din fericire dragostea mea pentru matematica nu s-a diminuat, am cautat mereu sa fac mult mai mult decat se facea la clasa, am lucrat mult peste programa si intotdeauna de placere.

Constienta fiind ca in ziua de azi copiii sunt mai putin aplecat spre buchiseala si studiu cu cartea in mana, a-i face sa indrageasca un obiect de studiu presupune imaginatie, provocare si mai ales joaca.

Cartea Matematica distractiva de la Editura Gama a venit tocmai la timp acum, cand Dante este casa a II-a si matematica incepe  sa isi arate meandrele. Din fericire copilul meu pare sa aiba aplecare catre logica, sa aiba rabdare sa caute solutii, dar asta nu inseamna ca nu continui sa ii arat si calea distractiva de a invata.

Atunci cand am plecat la drum si si-a ales pentru companie tocmai cartea asta m-am bucurat foarte mult. Drumul de 4 ore cu trenul a zburat efectiv, amuzandu-ne incontinuu cu provocarile enunturilor din carte, cu problemele distractive la care participau si vecinii de compartiment. Ii vedeam cum se concentreaza sa gaseasca raspunsul, cum  se amuza sau se uimesc de ratiunea si logica copilului sau de raspunsurile lui buclucase.

img_20161007_0942181img_20161007_0941571

Cartea se adreseaza elevilor din clasele I-IV si propune probleme de: atentie, rationament, perspicacitate, observatie si calcul. Contine si raspunsurile pentru ca atunci cand copilul, dar chiar si parintele se afla in impas sa afle totusi solutia corecta. Pe mine m-a surprins Dante cand a spus ca trisez pentru ca vreau sa ma uit la raspunsuri atunci cand problema ne-a pus ”probleme”. Corecti sunt copiii din ziua de azi si asta ma bucura.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: