Calatorie tomnatica prin lume cu Answear

Azi e una din zilele acelea pe care le asociam cu toamna în compunerile noastre de la școală: plouă abundent, bate vântul și nu îți vine nici să te uiți pe geam, nu mai vorbim de ieșit din casă.

Și totuși eu tocmai azi trebuie să ies. Așa îmi trebuie dacă tot amân treburile și nu m-am învrednicit să ies când soarele era vesel iar vântul stătea la locul lui.

Deschid dressingul și mă gândesc: pe o așa vreme nici nu merită să-mi dau prea mare osteneala să mă îmbrac. Arunc ceva în grabă pe mine și gata. Pun mâna pe bocancii pe care îi port de vreo trei ani, scotocesc după pantalonii ăia negri care parcă nu mai au nici o formă, trag un pulover larg pe mine, arunc o geacă kaki pe deasupra, îndes un fes pe cap și ….

Hello! Ia pune-ți tu mai bine imaginația la treabă și amintește-ți că nu vremea îți face ție ziua, ci tu îți faci ziua. Tu alegi cum te simți, cum te bucuri de fiecare moment de viață. Dacă tu te îmbraci așa, cei cu care vei intra în contact azi vor reacționa exact așa cum te-ai îmbrăcat: în grabă, mohorâți, fără chef.

Uite, acolo, pe raftul cu încălțăminte așteaptă perechea aceea de ghete pe care le-ai cărat în geamantan când ai traversat oceanul. Ai uitat că ai făcut comandă specială   și au ajuns la tine tocmai din California? Cu câtă nerăbdare le-ai așteptat și acum le lași uitate pe un raft în loc să te bucuri că în sfârșit ai ocazia să le porți. Parcă îți zâmbesc doar pentru că te-ai gândit la ele.

Uită de pantalonii fără formă! Ce poate fi mai potrivit într-o zi ploioasă decât o fustă amplă, colorată, exact ca într-o pictură de Leonid Afremov? Doar ție îți plac culorile, cum să te gândești la negru când garderoba ta e atât de veselă?

E adevărat că fără o jachetă nu poți ieși din casă, așa că ce zici de hăinuța aceea turcoaz, din stofă, pe care ți-au admirat-o atâția oameni? E atât de frumoasă hăinuța aceea, care a călătorit din Paris la New York, pentru ca în final să ajungă la tine. Ce poveste mai frumoasă poate fi spusă într-o zi ca asta?

Nostalgia mă cuprinde când ating toate lucrurile astea. Da, sunt câteva piese vestimentare fără de care toamna ar fi mai tristă. Pentru mine și hainele sunt povești, povești de călătorie sau povești cromatice.

Parcă nu e toamnă dacă nu port puloverul meu muștar, Desigual,  acela pe care am așezat o broșă specială pe care am grijă de fiecare dată să o pun la loc după spălare.

Îmi plac rochiile, asta știe oricine mă cunoaște. Rochiile mi se par atât de versatile, atât de feminine, că le port în orice anotimp, nu mai sunt de părere că rochiile sunt doar pentru vară. Dimpotrivă, rochia mea …. evocă fix o zi de toamnă, o plimbare prin parc printre frunzele galbene ce-mi foșnesc la picioare.

Pentru zilele însorite cardiganul acela lung, colorat, care îmi aduce aminte de prietenele mele din America de Sud sau din Spania reprezintă cea mai veselă și potrivită alegere.

Toată vara aștept să port sacoul meu alb, Mango, adus din Londra, iar toamna este cel mai potrivit anotimp să îl scot la lumină. Fie că e purtat cu o fustă, cu un jeans sau cu un pantalon de stofă, sacoul se dovedește de cele mai multe ori o alegere elegantă sau practică, în funcție de locul și evenimentul la care particip. Multă vreme nu am agreat sacourile, dar acum îmi dau seama cât de versatile sunt, fie că le port cu mânecile ridicate și accesorizat cu multe brățări, fie că îl port cu mânecile lăsate pentru a mă proteja de vântul toamnei dar accesorizat cu o broșă sau o eșarfă colorată.

Toamna nu trebuie să fie anotimpul în care să purtăm haine mohorâte. Dimpotrivă, toamna este anotimpul care ne invită la creativitate, ne invită să ne jucăm cu culorile, cu materialele, ne permite să facem combinații de accesorii și articole vestimentare pe care parcă în nici un alt anotimp nu le putem face la fel. E anotimpul nostalgiilor pentru că iată, fără să vreau, am călătorit cu imaginația în diferite colțuri ale lumii doar privind hainele mele preferate, haine care pot transforma zilele mohorâte în zile cu viața, cu veselie și mișcare, așa cum acuarelele transformă pânza albă într-o superbă pictură.

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Calatorie tomnatica prin lume cu Answear

  • October 7, 2020 at 11:22 am
    Permalink

    Și eu obișnuiam să mă las influențată de vremea de afară, însă de ceva timp mă străduiesc să dau tot ce e mai bun pentru a arăta cât de cât decent, dacă nu exemplar. ❤️ Îmi plac alegerile tale și mă regăsesc în câteva dintre ele. Nici nu e de mirare, doar suntem tăuroaice amândouă! 😍

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: