Cină în doi cu vinul potrivit Sigillum Moldaviae
De multe ori viața de zi cu zi ne ia pe sus și parcă uităm să ne mai luăm momente de conectare în familie, momente de liniște și relaxare.
Savurarea unei cine în doi devine aproape obligatorie atunci când rutina zilelor vine peste noi cu tot felul de task-uri și obligații.
De multă vreme eu și soțul meu ne-am format obiceiul ca, în căldura locuinței noastre, să ne oferim câte un răsfăț culinar stropit obligatoriu cu un vin din Beciul Domnesc.
Cu o tradiție de peste 100 de ani, înființată în anul 1949, Compania Beciul Domnesc este unul din cei mai mari producători de vinuri din România.
”Compania exploatează astăzi peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii: Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100 000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.”
Cu o astfel de istorie și tradiție în spate, reușita unei cine în doi este garantată.
Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numără Mirabilis Machina, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Sceptrus, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae și altele.
Nou descoperitul brand Sigillum Moldaviae răsfață simțurile cu notele sale delicate de fructe, bogate și complexe, reflectând frumusețea și diversitatea podgoriilor moldovenești.
Soțul meu provine chiar din zona Moldovei cu tradiție în producerea vinurilor. De aceea ne bucurăm întotdeauna să savurăm împreună o cină delicioasă alături de vinul potrivit.
Pentru că eu sunt mai degrabă adepta vinurilor rose, demidulci, am grijă să asortez și preparatele la acest vin.
De cele mai multe ori pentru cină alegem o combinație de brânzeturi, însoțite de nuci, măsline și struguri. Toate acestea sunt perfect completate de noblețea vinului rose. O astfel de cină parcă ne poartă în atmosfera vacanțelor de vară, la malul mării, iar asta ne relaxează și ne face să ne simțim bine la o cină în doi.
În alte seri simțim nevoia de o cină mai consistentă, mai cu personalitate. Atunci alegem un vin roșu, demisec, Sigillum Moldaviae Fetească Neagră pe care îl servim alături de o friptură de vită, însoțită din plin cu o salată complexă și bogată. Este un vin roșu demisec, perfect echilibrat pentru a completa orice masă.
Ce mi se pare deosebit la acest vin este faptul că merge perfect alături de un desert. Pentru o cină perfectă în doi desertul trebuie și el ales cu atenție, astfel încât să completeze perfect gustul vinului, nu să îl anuleze sau să îl eclipseze.
Printre deserturile potrivite ar fi prăjiturile, checurile, biscuiții, soțul meu fiind mare amator de dulciuri.
De-a lungul timpului m-am convins că un vin bun aduce inimile împreună iar Sigillum Moldaviae asta face din plin: oferă relaxare, bucuria timpului petrecut împreună în tihnă, răsfață papilele gustative și dezleagă comunicarea dintre doi oameni ce își doresc ca relația lor să fie consolidată și sănătoasă.
Fiecare sortiment Sigillum Moldaviae este o expresie a calității și diversității vinurilor moldovenești.
De aceea atunci când organizăm o masă în familie, alături de rudele din Moldova, alegerea vinului este o misiune plăcută și o anticipare a unei reușite garantate.
Articol scris pentru Super Blog 2024.
Rose-ul lor chiar e foarte bun! Acasa nu prea beau, dar cand ies la restaurant, imi place sa aleg un pahar de vin bun. Parca nu prea ma mai dau in vant dupa cocktail-uri in ultima vreme, mi se par prea dulci.
Eu dimpotrivă, prefer să beau vin acasă, în liniște, sau când gătesc și nu prea am chef, îmi pun un vin și o muzică și mă transpun în alt film :). Altfel merge și cina apoi . La restaurant prefer berea neagră, un cocktail sau un gin tonic. Cu vinul mă lupt mai mult, îmi trebuie mai multă mâncare la el :))) .
Eu am ajuns sa gatesc in viteza, printre call-uri si email-uri, incat numai de vin n-am timp :)) Dar vine iarna si sigur o sa ma delectez cu un vin fiert (desi probabil companiile producatoare de vinuri s-ar supara pe noi sa le fierbem vinurile :)))