Umbrela schimba dimineata

Copilul se întoarce pe partea cealalta bosumflat. Offf, iar e dimineata. Iar trebuie sa mearga la scoala. A început de doar o luna scoala si deja uraste diminetile. Alta data le adora. Dimineatile însemnau joaca, hârjoneala, alinturile mamei, trândavit în asternut, povesti si multe altele doar de ei stiute.

Acum totul e graba. Uraste si ceasul care ticaie nemilos si face ca minutele sa zboare cu viteza amtitoare. Mama e tot o graba, tot un zor. Aude doar atât: hai ca întârziiem la scoala, hai ca iar ne cearta doamna ca ajungem ultimii, hai ca nu mai e vreme. De ce nu o mai fi vreme de alintat si trândavit nu poate sa înteleaga.

Dar azi mama nu pare sa îl zoreasca prea tare. Oare o fi weekend? Nu prea crede. Nu e si tati acasa. Dar nu-i pasa prea tare. Doar se bucura. Sta asa linistit si asculta. Ceva totusi se aude si nu stie ce. Nu e susurul ceainicului, nu e nici torsul pisicii….

umbrelaAlearga la geam si priveste: plouaaaa. Daaaa, ploua. În sfârsit toamna s-a hotarât sa trimita mult asteptata ploaie.

Poate pentru un spectator din afara pare surprinzatoare reactia copilului. Cum de e fericit tocmai azi când afara e o vreme de nu îti vine sa scoti nici nasul din casa? Cum sa fie nerabdator sa iasa tocmai azi?

Mama surâde strengareste. Stia ca asa va fi aceasta dimineata. De aceea nici nu se zorea prea tare sa scoale copilul. Stia ca ploaia va face ceea ce ea nu reusea sa faca în nici o dimineata.

Si asta doar de la o umbrela. Bine, nu doar o umbrela. E o umbrela mai altfel. Cu o poveste speciala. O umbrela pe care mama i-a oferit-o cadou dupa ce o cumparase de la un târg. Doamna ce i-a vândut-o (de fapt mai mult i-a daruit-o) i-a spus povestea dorind ca aceasta sa ajunga într-o familie cu un copil ce o va îndragi si va duce povestea mai departe. Povestea însa e în alta fila.

Acum copilul se bucura de ea si vrea sa înfrunte ploaia pe drumul spre scoala cu ajutorul noii ei prietene. Sau prieten….

Poveste inspirata de diminetile mele de mama de scolar si provocata în a fi scrisa de Vienela si umbrela ei jucausa.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: