Cristalele naturale – armonie, energie benefica si frumusete

„Totul este energie iar aceasta este tot ceea ce este. Acordează-te frecvențelor realității pe care o vrei, iar ea va ajunge inevitabil la tine. Nu poate fi o altă cale. Aceasta nu este filosofie. Aceasta este fizică.” – Einstein

De când mă știu am simțit că realitatea lumii înconjurătoare este mai mult decât ceea ce vedem sau simțim cu cele cinci simțuri ale noastre. Am avut percepții ale unor evenimente înainte ca acestea să se întâmple, mi-au venit în minte sau am visat oameni pe care nu îi mai văzusem de multă vreme pentru ca apoi, la o zi sau două distanță, să mă întâlnesc cu ei, luna plină îmi dădea stări de neliniște sau migrene.

Era o vreme în care mă ”deocheam” foarte des. Da, poate unii dintre voi nu credeți în asta. Cu mintea noastră conștientă și rațională nu putem accepta că deochi-ul există. Dar oamenii din vremurile în care nu raționalul domina și în care conexiunea lor cu natura nu era bruiată de atâtea zgomote și interferențe energetice, percepeau altfel energia care îi înconjura. Cred că în tinerețe fiecare dintre noi suntem mult mai conectați la energia înconjurătoare și a oamenilor din preajma noastră și de aici și influența pe care o au gândurile (care sunt tot o formă de energie) și sentimentele lor asupra noastră. Așa se face că mi se întâmpla frecvent să mi se facă rău din nimic, să am stări aproape de leșin sau agitație inexplicabilă ce se declanșa chiar și în timpul somnului. Era o vreme agitată pentru mine, intram în contact cu mulți oameni, lucram cu public divers.

Într-o zi am mers să vizitez un Muzeu de Științe ale Naturii. Acolo era un stand cu suveniruri și, printre altele, erau bijuterii cu pietre semiprețioase. Îmi amintesc că i-am spus doamnei care vindea că vreau ceva care să mă protejeze de deochi și că sunt născută în luna mai. A știut precis ce să îmi ofere: o pereche de cercei cu agate mov. Cu mâna pe inimă vă spun că din momentul acela nu am mai avut episoade ca cele descrise mai sus și, în câteva luni, l-am întâlnit pe soțul meu și viața mi s-a schimbat complet, inclusiv din punct de vedere energetic, găsindu-mi liniștea și echilibrul.

Poate pare o poveste pe care mintea mea plină de imaginație a inventat-o sau poate pare doar o coincidență care a făcut ca aceste întâmplări să pară piesele unui puzzle. Citind însă informațiile despre cristalele terapeutice veți vedea că acele mici bucăți de piatră naturală au venit în viața mea pentru a aduce stabilitate, pentru a armoniza forțele negative și pozitive, pentru a mă susține în atingerea scopurilor mele. Depozitele de minerale ale agatelor sunt stratificate într-o formă perfect simetrică în jurul circumferinței lor. Încă mai am acei cercei și îi privesc mereu cu nostalgie sau îi port în momente de neliniște sau zbucium.

Tot la capitolul bijuterii cu cristale este și povestea cristalului roz, în formă de inimă, pe care l-am achiziționat dintr-un cochet magazin de bijuterii handmade din America. Când creatoarea bijuteriilor mi-a spus să îmi aleg orice piatră vreau eu dintr-un bol plin cu pietre, am simțit că acel cristal mă cheamă să îl iau în palmă. Cumva, el m-a ales pe mine. Din punct de vedere fizic cristalul roz susține sistemul circulator și inima, fiind însă și un cristal al iubirii necondiționate. Pentru că voiam să îl am mereu aproape, i-am făcut un suport din sârmă roz, care să îl susțină. Când nu îl port la gât îl țin agățat de tăblia patului, lângă noptieră, locul în care eu mă relaxez seara cu o carte, un film sau desenând și ascultând o muzică liniștită.

Mai am astfel de pietre semiprețioase așezate pe măsuța mea cu bijuterii alături de alte decorațiuni care îmi plac, întregind locul acela care îmi bucură ochii când mă trezesc și protejând cu energia lor locul în care dorm.

Copiii mei sunt fascinați de pietre, cel mare știe denumirea a zeci de cristale, datorită jocului pe care îl joacă pe calculator, iar cel mic are momente în care se duce și ia câte o astfel de piatră decorativă în mână și stă cu ea în liniște sau o ține o parte mare din zi. Am înțeles că, fără să știe, copiii aleg singuri ceea ce le este necesar pentru a-și echilibra energia și de aceea e bine să includem în jocurile lor și elemente care îi pun în conexiune cu natura. 

Deoarece confecționez bijuterii, îmi place tare mult să folosesc pietrele semiprețioase în creațiile mele, îmi place să le simt textura, să mă bucur de culoarea lor și să mă gândesc că acele bijuterii cu cristale vor aduce, nu doar bucurie celei ce le va purta, dar și beneficii de natură fizică și spirituală, așa cum mi-au adus și mie acei cercei din Agate. De aceea, sunt mereu în căutare de cristale, de forme și culori și mă pierd ore întregi în magazine de profil, atât fizice cât și online.

Cercei din cuarț roșu și negru - creație proprie
Cercei din cuarț roșu și negru – creație proprie

 

Fie că sunteți creatori de bijuterii, fie că vă place să purtați bijuterii sau, pur și simplu, vă plac lucrurile frumoase și vreți ca în căminul vostru să fie armonie și energie benefică, cristalele protectoare sunt mereu o alegere potrivită. Sper ca experiența mea să vă inspire și totodată să vă îndemne să vă documentați și să acceptați că, așa cum spune Einstein în citatul cu care am deschis articolul, fizica nu exclude energia.

Articol scris pentru competitia SuperBlog 2020.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Cristalele naturale – armonie, energie benefica si frumusete

 • November 2, 2020 at 10:54 pm
  Permalink

  Interesant articolul, multumesc pentru informatie!

  Reply
 • November 16, 2023 at 11:59 pm
  Permalink

  Amin 🙏🏼♥️♥️😇

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: