Arta ca lux sau luxul ca arta…

-Dragul meu, acum, pentru ca in sfarsit avem casa visurilor noastre, va trebui sa ne gandim serios cum o vom decora. Peretii astia pe care i-am colorat atat de frumos cer neaparat o opera de arta care sa ii intregeasca.

– Opera de arta zici? Dar de unde draga mea sa mai avem bani si pentru opere de arta? Amenajarea apartamentului ne-a stors si ultima rezerva financiara de care dispuneam.

– Stiu asta dar nu m-am gandit sa cumparam ceva de lux, ostentativ. Nu ma gandeam sa achizitionam tablouri cu valoare inestimabila, ale vreunui artist celebru. Eu ma multumesc cu cateva tablouri frumoase, moderne, o statueta, un candelabru din materiale reciclate poate, ca sunt la moda.

ultima

– Pai eu credeam ca arta si luxul sunt cam acelasi lucru. La cat costa o opera de arta in ziua de azi e un lux sa iti poti permite asa ceva.

– Arta intotdeauna a costat mai mult pentru ca in spatele ei se afla un artist, un om care isi exprima trairile, simtirile, prin intermediul creatiei sale. Arta nu trebuie sa fie ieftina. Daca ar fi ieftina s-ar cumpara de la orice taraba si nu ar mai transmite nimic. Arta trebuie sa transmita rafinament, bun gust, sa transmita o anume stare pe care privitorul sa o simta de cate ori intra in contact cu lucrarea respectiva. Asta nu inseamna neaparat lux. Luxul este ceva supraestimat, fara o reflectare reala a valorii in lucrarea respectiva. Dar pretul unei lucrari este dat nu doar de valoarea directa a produsului ci si de renumele artistului, de complexitatea lucrarii.

– Stii ceva draga mea, dupa cate argumente imi aduci, sunt sigur ca deja te-ai gandit la ceva anume.

eglantine-200x200px

– Sincer sa iti spun deocamdata nu m-am gandit la nimic dar te invit sa ne documentam mai mult de pe un site ce l-am descoperit de curand. Se numeste Elegantine  si acolo vom putea afla raspunsuri la multe din intrebarile noastre. Gasim in aceasta lume eleganta informatii culturale, informatii despre gastronomia rafinata (asa cum iti place tie), despre arta si moda.  Sunt sigura ca, dupa ce vom citi, vom sti ce avem de facut si ce anume sa alegem pentru ca casuta noastra sa fie printre cele mai rafinate din cartier. Ce zici?

– Bine draga mea, m-ai convins: arta nu este un lux, este o necesitate. Si mie imi place sa am in casa lucruri frumoase, unice, speciale, asa ca iti las mana libera in alegere.

– Iti multumesc dragul meu. Nu vei fi dezamagit, ai sa vezi.

Articol inscris in competitia SuperBlog Spring.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: