Gratie, zambet, generozitate

Este sambata seara iar eu ma pregatesc sa plec la o petrecere speciala, un bal de caritate organizat cu ocazia lunii martie, luna in care femeia este celebrata mai mult decat in alta perioada a anului.

logo romance cu farmec

Incep pregatirile din vreme pentru a nu intarzia la eveniment si pentru a ma bucura inca din primele minute de prezenta multor doamne din orasul nostru. Imi curat cu grija tenul si mi-l pregatesc pentru machiajul de seara, pentru aceasta folosesc gama de produse Farmec, o gama cu traditie la noi in tara dar si la noi in familie. Imi rasfat fata cu produsele binecunoscute, imi improspatez pielea gatului si a decolteului, imi hidratez mainile, pentru ca toata seara sa am o piele fina si catifelata.

In timp ce imi aleg si pregatesc rochia, pantofii, la televizor se desfasoara o reclama la o anumita marca de produse cosmetice straine, din ecran zambind seducator o celebra actrita, incercand sa ne convinga ca zambetul dansei este natural, ca aspectul ei de invidiat este dat exclusiv de acea marca de cosmetice. O privesc si imi spun: femeile romance au mult mai mult farmec, sunt mult mai naturale, isi pastreaza frumusetea prin felul lor de a fi, prin sanatatea mintii si a sufletului, dincolo de mijloacele cosmetice la care apeleaza.

Imi desavarsesc pregatirile pentru petrecere si o pornesc spre locul ales pentru acest eveniment. Odata ajunsa acolo mi se intaresc convingerile la care tocmai ajunsesem acasa. Locul este plin de doamne frumoase, naturale, elegante, imbracate cu extrem de mult bun gust. Nici o bijuterie nu este ostentativa, nici o rochie prea tipatoare, nici o coafura nu atrage privirea mai mult decat ar trebui. Toate poarta un machiaj discret, seducator. Fiecare doamna este inconjurata de un parfum  fin, delicat.

Dar cea mai importanta bijuterie pe care o poarta oricare reprezentata a feminitatii si gratiei o reprezinta zambetul. Zambetul sincer, sanatos, venit din inima, este cel care da un farmec aparte fiecareia dintre cele prezente. Doamnele se bucura de prezenta lor acolo, in acel loc in care, prin generozitatea lor, pot ajuta pe alti semeni ce se afla in nevoie. Se simte ca balul de caritate nu este doar un loc in care se aduna pentru a epata, pentru a fi vazute, ci ele chiar cred in ceea ce fac, dau o parte din fiinta lor prin prezenta la un astfel de eveniment.

Inteligenta femeii romance se simte in fiecare colt al salii, la fiecare masa doamnele fac proiecte, dezbat noi idei, se pun la cale noi colaborari. Nici o clipa conversatia nu e monotona, discutiile sunt interesante si antrenante.

Privindu-le, regasesti in chipurile si mandria lor, o intreaga istorie a femeii romance. Iti amintesti de Regina Maria, de Ana Aslan, Sofia Ionescu dar si de Nadia Comaneci,  Lia Manoliu, Gabriela Szabo femei ce au dus cu mandrie numele tarii noastre peste hotare. E o intreaga galerie de romance cu farmec ale caror merite au fost recunoscute pe plan mondial si pe care le recunosc parca in femeile ce ma inconjoara in aceasta seara speciala. 

3

Da, femeile romance sunt pline de farmec, stiu sa il poarte cu gratie, cu mandrie si discretie. Farmecul lor este dat de eleganta naturala, de bucuria de a trai, de empatia pentru ceilalti, de inteligenta care le ajuta sa depaseasca situatiile in care viata nu se arata foarte prietenoasa cu ele, de generozitatea cu care se deschid catre cei din jurul lor. Este un farmec aparte, recunoscut fara urma de indoiala peste tot in lume.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: