Noroc cu Farmec (a)

În sfârsit primavara îsi facuse simtita prezenta. Razele soarelul se hotarâsera sa încalzeasca pamântul dupa o iarna lunga si destul de rece. Sau poate iarna nu fusese mai lunga decât de obicei dar asa mi se parea mie, proaspata mamica, dupa atâtea luni de stat mai mult în casa cu micutul meu.

Mai furasem eu câteva clipe de evadare alaturi de prietene, câte o partida de shoping sau o cafea bauta în fuga în oras. Dar toate acestea le faceam cu ochii pe ceas, cu gândul la puiul ramas acasa în grija tatalui. Nici nu era nevoie de ceas de fapt ca sa stiu ca nu puteam lipsi mai mult de doua ore de acasa.

Dar acum gata. Primavara, aerul cald, verdele copacilor, adierea usoara a vântului aveau sa ne scoata din casa împreuna. Nu trebuia sa mai stau cu gândul la el. Avea sa îmi fie tovaras de plimbare, de shoping, chiar de cafea. Chiar daca el nu trecuse înca  de stadiul de laptic.

Emotiile erau mari. Hormonii mei nu îsi revenisera la normal ceea ce însemna o doza mai mare decât normalul de productii lacrimogene (tin minte ca puteam izbucni în plâns si la o reclama la ciorapi), o instabilitate emotionala crescuta si o teama teribila de adulti. Mai ales de partea feminina a adultilor, care, observasem eu bine, mereu avea câte ceva de comentat sau adaugat vis.-a-vis de modul cum îmbracam, purtam, alintam copilul.

Si tot la capitolul emotii, ca o consecinta a emotiilor, desi nu neaparat în strânsa legatura cu ele, era si naduseala excesiva. Sigur ca nu putea sa miroasa si ea a flori de primavara cum mi-as fi dorit eu. Nu. DImpotriva. Era mai bine sa nu îmi fie cineva prin preajma în astfel de momente.

Cum spuneam, emotiile îmi erau amplificate la gândul ca prima iesire în parc avea sa ma aduca în preajma adultilor, a mamicilor ce îsi vor fi spus si ele ca e momentul sa iasa de la hibernare. Mamici care aveau probabil sa îmi devina prietene, cu care aveam sa relationez apoi o vara întreaga. Iar prima impresie conteaza foarte mult dupa cum bine stim cu totii.

Am facut repede o trecere în revista a propriei mele tinute: parul proaspat spalat, aranjat, unghiile îngrijite, taiate scurt, hainele curate. calcate, elegante (atât cât îmi permiteau cele 10 kg în plus, desigur). Copilul primea si el nota de trecere la capitolul impresie artistica: îmbracat, asortat, curat.

Dar ce sa ma fac cu pârdalnica asta de transpiratie abundenta? Ce ma fac daca tocmai când sa fac cunostinta cu o mamica ma trec toate naduselile si o vad strâmbând din nas. Sau întorcându-se si vazându-si de drum sub un pretext oarecare?

Totusi o solutie aveam si nu am ezitat sa o pun în aplicare. Desigur ca încercasem o multime de alte solutii pâna atunci cu mai mult sau mai putin succes.

Aflasem nu demult ca un deodorant bun trebuie sa îndeplineasca mai multe conditii în afara de aceea de a mirosi frumos. Este vorba despre un mecanism complex în care sunt implicate trei ingrediente active. Am aflat ca sarurile de aluminiu sunt responsabile cu reglarea procesului de transpiratie din zona axilara. citrofolul inhiba descompunearea enzimatica a componentelor nemirositoare ale transpira?iei si vitamina E prin actiunea ei antioxidanta împiedica procesele de autooxidare ale compusilor nesaturati ai transpiratiei. 

Dupa ce întâi m-am speriat de multitudinea informatiilor si de complexitatea criteriilor ce ar trebui sa le îndeplineasca un produs, prin Farmec am gasit solutia. Fiind o firma cu traditie pe piata româneasca, stiind ca în spatele produselor sunt ani de cercetari serioase initiate chiar de catre binecunoscuta cercetatoare Prof. dr. Ana Aslan. mi-am zis ca ar trebui sa le acord credit si sa le încerc. În urma acestor cercetari a luat nastere gama de produse antiperspirante Gerovital H3 prof.dr.   Ana Aslan, o gama în care sunt prezente toate cele trei ingrediente necesare stoparii mirosului neplacut.

farmec1

Înarmata cu aceste atuuri de neegalat mi-am luat copilul si am pasit încrezatoare în primavara ce ne astepta cu bratele deschise. La fel s-a întâmplat si cu mamicile cu care am facut cunostinta în ziua respectiva si în zilele urmatoare. Ba chiar, nu o data, am fost bucuroasa sa le împartasesc si lor din secretul farmecului meu. Le-am vorbit astfel cu încredere despre ingredientele secrete, despre preferinta mea pentru deodorant antiperspirant Gerovital H3 Natural dar si despre alternativele deodorant antiperspirant Gerovital H3 Splendide ,  deodorant antiperspirant Gerovital H3 Sensitive si deodorant antiperspirant Gerovital H3 Fresh.

Deodorante_grup

Cu asa prieten de nadejde emotiile au venit si au plecat fara ca cei din jurul meu sa simta, fara ca simturile olfactive sa le fie afectate în vreun fel de productia mea hormonala.

Articol ce participa în competitia Spring SuperBlog 2014.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: