Vis de iarnă – eveniment caritabil al Asociatiei SOS autism Braila

Noi, părinții, ne plângem mult, ne văităm  că e greu  la tot pasul și la oricine are o clipă să ne asculte, mai ales atunci când sunt copiii mici. Dar de când am copil de 10 ani realizez că nu doar când sunt mici copiii este greu să fii părinte. Greu este oricum și oricând, provocările cresc odată cu puiul de om. Luați cu ale vieții valuri cu greu mai găsim și momente în care să ne tragem sufletul, în care să ne privim copiii și să ne bucurăm cu adevărat de ei, să realizăm cât de norocoși suntem de fapt că îi avem, că sunt sănătoși, că au crescut înalți ca brazii și că în curând vom fi noi cei care ne vom sprijini capul încărunțit pe umerii lor.

Sunt însă și momente în care conștientizăm asta și cred că ar trebui să fie mai dese astfel de momente tocmai pentru a înțelege că există și o altfel de lume: a tăcerii, a neputinței, a incertitudinii. Înțelegând noi le transmitem și copiilor noștri ce înseamnă empatia, ce înseamnă a fi diferit și totuși valoros și egal, ce înseamnă să îți sprijini cu adevărat aproapele.

Despre un astfel de moment vreau să vă vorbesc astăzi.

Copiii cu autism sunt printre noi și, deși tăcuți, cred că ar trebui chiar să fie mai vizibili decât sunt în prezent în țara noastră. Copiii cu autism sunt și ei copii, au și ei dreptul la toate câte au și copiii noștri. Copiii cu autism pot arăta și ei lumii cine sunt, ce capacități au, ce valoare au.

Lumea a evoluat, medicina a evoluat, neuroștiințele au descoperit lucruri noi despre creierul nostru aducând noi dovezi despre ceea ce este dincolo de comportamentul acestor copii. Un copil autist înțeles este un copil mai ușor acceptat. Un copil informat acceptă mai ușor un copil autist.

Copiii sunt copii și nu fac diferențe. Ei se acceptă unii pe alții așa cum sunt și am văzut asta de multe ori în joaca lor în parc.

În Brăila Asociația SOS Autismul este aceea care adună sub umbrela ei copiii cu autism însoțiți de către părinții lor pentru a face împreună tot felul de activități: ateliere creative, întâlniri sportive, socializare.

Din păcate Asociația nu are un sediu în care să își desfășoare activitățile, în care să aibă loc întâlniriile cu specialiștii ce ajută prin diverse terapii acești copii, în care să se simtă cu toții ”acasă”.

Din acest motiv în luna decembrie va avea loc un eveniment caritabil sub numele Vis de iarnă. De ce vis de iarnă? Pentru că Visul Asociației SOS autism Braila este de a avea un sediu iar visul parintilor care au fondat asociatia este de a-si vedea copiii cat mai independenti.

Noi ne dorim ca ai noștri copii să își petreacă timpul alături de copii de vârsta lor, să devină persoane independente și să învețe să se desprindă de noi.

Cam același lucru își doresc și părinții copiilor cu autism: un centru de zi în care aceștia să poată merge constant, să aibă ocupații specifice, să aibă o rutină socială și zilnică. De aceea un centru de zi este atât de important pentru această asociație.

 

Data si locul desfasurarii evenimentului Vis de iarna

 Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, ora 16.

Locul desfășurării va fi Vintage Restaurant & Events din Str. Mihai Eminescu nr 23 (fosta Casă de Modă).

În cadrul evenimentului va avea loc și o tombolă prin generozitatea oamenilor ce au donat diverse obiecte de valoare printre care: un parfum Nina Ricci, seturi cosmetice Avon pentru domni și doamne, cărți, ornamente pentru Crăciun.

Prețul unui bilet la tombolă va fi de 50 de lei.

Brăileni, haideți să fim alături de acești copii și de părinții lor și să îi sprijinim în demersul lor participând cât mai mulți la acest eveniment!

De asemenea pot fi făcute donații și în contul asociației: RO93OTPV250000780372RO01.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: