”Zig Zag prin România” a ajuns și la Brăila

Locuiesc de peste 40 de ani în orașul Brăila. Am avut mereu perioade în care mi-am dorit să plec, să fiu departe de acest oraș de câmpie. Mereu mi s-a părut că iarba e mai verde și soarele mai strălucitor pe alte meleaguri. În ultimii ani însă, datorită blogingului, am aflat multe despre lumea asta mare. Lume pe care, datorită călătoriilor virtuale, am împachetat-o și am purtat-o în buzunar uneori. Am aflat astfel că iarba nu e mai verde, soarele nu e mai strălucitor și cerul nu e mai albastru nicăieri în lume decât acolo unde îți spui că ești acasă.

Încet, încet am început să mă simt acasă aici, în orașul de pe Dunăre. Ce a contribuit la asta? În primul rând oamenii alături de care am început să  simt că respir și acționez.

Dar iată că a trebuit să vină doi tineri frumoși din Iași care să ne vorbească despre o altă față a orașului nostru, despre Balta mică a Brăilei, despre Delta de lângă noi, despre potențialul pe care îl are acest oraș dacă oamenii știu   să îi spună povestea.

Iar dacă nu știu, ei au fost dispuși să ne învețe. Într-un seminar de două ore Marian Oancia  ne-a prezentat 13 instrumente de promovare in mediul online. Pentru mine nu au fost neapărat noutăți, eu activând în acest mediu zi de zi. Dar tot am aflat o mulțime de lucruri noi, mi-am amintit pași pe care nu îi făcusem, mi-am reactivat entuziasmul pentru ceea ce fac. Cu alte cuvinte mi-a fost de mare folos chiar dacă nu am o afacere de turism de promovat.

Apropo de turism, am fost tare tristă când am aflat că au fost trimise în jur de 80 de invitații la eveniment către agenti economici ce activează în zona tursimului, restaurantelor sau primăriei. Din păcate exact aceștia nu au fost prezenți  în sală. Oare nu erau în primul rând pentru ei informațiile? Oare cum ar fi fost să se stabilească niște contacte între managerii de hoteluri și pensiuni și noi, cei ce cunoaștem mediul online și ne dorim să îi promovăm? Eu cred că ar fi fost normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.

Nota evenimentului s-a menținut pozitivă deși toți cei prezenți în sală cunoșteau lipsurile și dezinteresul celor ce ar trebui să se implice.

Cosmina Carmen ne-a spus povești despre locurile în care au fost, despre orașul nostru, despre oameni.

De fapt aici e toată cheia. Până la urmă Brăila este un oraș special sau nu? Depinde de noi, de fiecare dintre noi cum ”vindem” imaginea orașului nostru. Oamenii fac locurile speciale, poveștile pe care le spun, nu neapărat peisajele spectaculoase sau ”iarba verde”.

Un astfel de om este Lâlă Gabriel de la Asociația Clubul de Turism Proilavia. Am aflat cu această ocazie că el prezintă orașul turiștilor, că face tururi organizate ale Brăilei, că un tur de doua ore poate dura patru datorită poveștilor pe care știe să le spună. Brăila e un oraș cu multă istorie, un oraș pe care Panait Istrati l-a făcut celebru. De ce să nu profităm de acest aspect?

Cine sunt Marian și Cosmina?  Ei sunt membri ai echipei ZigZag prin Romania și  călătoresc de 5 ani prin această țară având ca obiectiv să acopere fiecare oraș, să culeagă informații, imagini și povești din toate locurile prin care trec. Dacă vreți să aflați mai multe despre un oraș prin care au trecut, vizitați-le pagina de FB sau site-ul și veți găsi tot ce aveți nevoie.

Eu abia aștept povestea orașului Brăila. Au cules o mulțime de imagini și informații în multele zile petrecute pe aici.

Dacă vă întrebați de ce am fost eu la un astfel de eveniment? Răspunsul scurt ar fi: pentru că trebuia să fiu acolo. Răspunsul lung este că visez la o afacere în domeniul turismului, la o casă gen pensiune si adun idei și informații de oriunde am ocazia sa o fac.

Orice eveniment este o oportunitate. Ieri mi s-a confirmat din nou acest lucru. Sper să învețe și agenții economici din orașul nostru asta. Mediul online este prezentul și, vrem nu vrem, viitorul afacerilor.

În plus m-am bucurat de expoziția  de fotografie pe care ne-au pus-o la dispoziție, fotografii cu diverse obiective din țară.

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

3 thoughts on “”Zig Zag prin România” a ajuns și la Brăila

 • May 17, 2018 at 5:48 pm
  Permalink

  Wow ce interesant nu stiam de chestia asta si eu incerc sa aduc orasul Braila in atentia oamenilor, am inceput sa filmez ca un mic film de prezentare al orasului nostru, merg in puncte importante din oras si filmez pe acolo. Am recunoscut pe cineva din poza, fosta mea profesoara de geografie, doamna cu pantalonii rosii.

  Reply
  • May 18, 2018 at 11:47 am
   Permalink

   Ma bucur sa stiu ca si tu apreciezi orasul in care locuiesti si ca il promovezi :).
   Da, este doamna ta de geografie. Dansa va fi ghid turistic si e intersata direct de subiect.

   Reply
 • May 22, 2018 at 4:53 pm
  Permalink

  Ne bucurăm că v-a plăcut.Ca și tour guide Brăila city tour/Brăila walking tour,inventat acum 3 ani,pot sa va spun că turiștii și vizitatorii sunt incantati de povestile,arhitectura și istoria Brăilei ! Multi chiar au revenit cu prietenii sau familia !

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: