Bursa Binelui de la BCR – platforma faptelor bune

Să fii generos nu este o modă, nu este o fiță. A fi generos a devenit o necesitate socială. Multe din acțiunile, ideile sau obiectivele sociale din ziua de azi au fost duse la bună finalitate datorită generozității unor oameni.

În trecut existau anumiți oameni care, datorită stării lor materiale dar și gradului intelectual și cultural pe care îl aveau dar și datorită educației, lăsau  moștenire comunității diverse obiective cum ar fi monumente sau clădiri, făceau donații generoase cum ar fi fonduri de carte sau opere  de artă.

În ziua de azi oricine poate contribui la bunul mers al comunității chiar și cu sume aparent nesemnificative. Leu cu leu se adună sume considerabile care altfel nu ar fi fost obținute.

Nu este greu să fii generos. Sigur, motivele pentru fiecare dintre noi donează o sumă de bani, face o faptă bună sau ajută pe cineva pot fi diferite de la persoană la persoană. Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc acum, ci despre platforma Faptelor Bune a BCR.

Sunt puțini ani de când eu am auzit despre fundraising și  crowdfunding. Am aflat că prin intermediul acestor persoane ideile devin fapte iar faptele ajută oamenii aflați în nevoie.  Tot de puțină vreme am aflat și despre donațiile online și mi se pare o super invenție asta.

Cu toții putem fi donatori prin Bursa Binelui. Nu doar de Craciun sau de Paște putem face fapte bune ci tot timpul anului. Luna de luna putem contribui pentru o cauza cu care rezonam, fie ca este sociala, de sanatate, pentru ajutorarea animalelor sau sprijinirea unor proiecte în educație. Fiecare din noi poate alege ce vrea să fie:

-poți fi un simplu donator, adică susții proiectul prin mici donații de bani;

-poți fi suporter, vorbind și altora despre proiectul în care crezi

-poți deveni voluntar, contribuind la punerea în practică a acelor proiecte.

Bursa Binelui este un fel de loc în care cerea se întâlnește cu oferta dar într-un alt mod: cererea înseamnă o nevoie ce e necesar a fi acoperită iar oferta este reprezentată de către fiecare donator în parte.

Tranzacțiile nu au comision, orice ban donat intră direct în contul celui ce are nevoie.

Plata se poate face cu ajutorul cardului bancar, prin intermediul platformei EuPlatesc. Tranzacția se desfășoară în siguranță, fără nici un risc din partea celui ce donează.

Există chiar și un Campionat de bine, o competiție ce are ca scop atragerea de donații de către ONG-uri. La finalul acestui campionat BCR dublează sumele strânse de primele trei ONG-uri clasate, până în limita a 5.000 de Euro. Asta da faptă bună!

Cum participă ONG-urile la această competiție:

 • Își fac un cont de utilizator și înscriu proiectele
 • Promovează proiectele înscrise în fața donatorilor deja înregistrați pe Bursa Binelui.
 • Informează permanent donatorii despre parcursul proiectelor și utilizarea donațiilor primite (de altfel există un contor care arată tot timpul suma strânsă pentru fiecare proiect înscris).

Puterea comunității este mare iar eu susțin de câte ori pot cauzele din comunitatea mea. În acest an un băiețel din orașul nostru a beneficiat de un tratament în străinătate pentru o boală gravă tocmai datorită mobilizării întregului oraș. A fost o impresionantă mobilizare de oameni, de instituții și societăți comerciale pentru această cauză.

Chiar azi am scris despre o altă cauză socială pe care o susțin și în sprijinul căreia va avea loc un eveniment la noi în oraș, însoțit de o tombolă.

Viaţa nu se măsoară în timp, ci în generozitate.

Super Blog 2018 proba 23.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Bursa Binelui de la BCR – platforma faptelor bune

 • November 29, 2018 at 4:32 pm
  Permalink

  Interesant ca BCR are facilitatea sau beneficiul asta. Eu am avut multi ani carduri la ei, dar am renuntat la un moment dat, din cauza comisioanelor mari, m-am mutat la o banca cu mai putine comisioane. Am remarcat, insa, ca au inceput si ei sa mai dea inapoi pe partea asta.

  Reply
  • November 30, 2018 at 5:30 pm
   Permalink

   Da, vad ca BCR are o multime de initiative orientate catre societate si social, catre educatie financiara. Nu stiu despre comisioane, nu am avut card la ei niciodata, dar am avut un credit si nu a fost o experienta de care sa imi aduc aminte cu placere :))).

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: