Salopete dama in garderoba capsula

Se vorbește tot mai mult în ultima vreme despre economisire, despre cumpărături cumpătate, despre reciclare și refolosire.

Una din noțiunile care mi-au intrat mie în atenție este aceea a garderobei capsulă.  Asta pe lângă ce numită decclutter. Sunt două aspecte ale organizării garderobei pe care eu le aplicam fără să le fi dat însă un nume și fără să știu că alți oameni le-au catalogat ca fiind soluția alternativă la shopingul compulsiv.

Am avut și eu perioada mea de terapie prin cumpărături, când mergeam în magazine doar pentru a umple un gol din viața mea, crezând că astfel îmi aduc alinare. Realitatea era că îmi cumpăram toate prostiile cu care doar umpleam niște rafturi. Din fericire pe atunci nu aveam gusturi rafinate de genul o rochie 150 de lei sau o fustă 100 de lei așa că nu făceam gaură în buget cu terapia mea.  Îmi cumpăram haine pe care eu le catalogam ca fiind sport dar de fapt erau doar haine bune de mers la sală sau cel mult până la magazinul din colț. Mă refer aici la colanți scurți, maiouri, tricouri cu vedere la buric și alte asemenea.

Dar rezultatul era că atunci când se ivea ocazia unei ieșiri mai serioase la un restaurant sau la o aniversare, cu greu puteam găsi două piese decente care să se și potriească una cu alta.

Mi-a luat ceva vreme să înțeleg că e mai bine să am puține piese dar care să se potrivească între ele, să le pot combina în mai multe feluri, să fie de calitate,  decât multe și fără rost. Așa am inventat singură propria mea garderobă capsulă deși nu știam că făcusem asta. Mereu am avut o rochiță neagră, două fuste faine și câteva bluze elegante, pantaloni eleganți, jeanși sau pulovere. Oricum le combinam tot aveam ce să pun pe mine în funcție de anotimp.

Rochiile le-am descoperit cu adevărat mult mai târziu, abia în ultimii ani le-am dat atenția cuvenită și le-am făcut loc în garderoba mea. Dar rochia mi se pare cea mai versatilă dintre toate, indiferent de anotimp. Întotdeauna o femeie îmbrăcată în rochie va atrage privirile și se va simți bine îmbrăcată.

Tot la capitolul versatil se încadrează și salopeta de damă, un element vestimentar pe cât de sofisticat pe atât de comod. E drept că trebuie să ai o anumită siluetă pentru a îmbrăca o salopetă, dar designerii au venit pe piață cu produse potrivite oricărui sezon. Cel puțin pentru vară mi-au atras atenția câteva salopete de la www.bobomoda.ro, confecționate din materiale ușoare, vaporoase, numai bune de o ieșire la o terasă sau chiar la un cocktail mai cu pretenții.

Cum poți schimba aspectul unei salopete astfel încât să nu pară că apari mereu îmbrăcată la fel? Cu ajutorul accesoriilor. Mărgelele supradimensionate care să acopere zona gâtului lăsată descoperită de salopeta cu umeri goi, cerceii lungi sau brățările cu forme sau materiale inedite pot schimba total o  ținută fie ea și dintr-o singură piesă, cum este salopeta de damă.

Până la urmă noi, femeile, nu ducem lipsă de imaginație când vine vorba de vestimentație și fiecare ne găsim la un moment dat stilul care să ne exprime personalitate, stilul de viață și creativitatea.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

One thought on “Salopete dama in garderoba capsula

  • September 18, 2019 at 1:29 pm
    Permalink

    Vaai ce frumoasa e salopeta! Vreau si eu , chiar o sa merg pe site sa caut sper sa imi gasesc ceva…. eu imi fac cumparaturile online de pe adona.ro cel mai mult doar ca acolo nu au salopete

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: