Rochia – accesoriul feminității

Zilele acestea de aproape vară străzile au fost cucerite de … rochii. Da, zic bine, de rochii. Unde te intorci vezi rochițe care mai de care mai frumoase, mai colorate, mai pline de farmec, de îndrăzneală sau de candoare, după cum e personalitatea celor ce le poartă.

Vă întrebați ce m-a apucat de am remarcat acest lucru?

În primul rând pentru că sunt  femeie și de  câțiva ani încoace au început să îmi placă teribil de mult rochiile. Dar cel mai mult și mai mult le-am descoperit de când am devenit mamă a doua oară. Parcă ceva din mine a explodat și nu mă mai pot opri din a-mi dori și a-mi cumpăra rochii. Există probabil și  o explicație. Una din ele m-am gândit eu că ar fi la nivel energetic. Cu trei băieți în casă cam era timpul să echilibrez și eu balanța de ying și yang a familiei, balanța de energie masculină cu cea feminină. Și ce poate fi mai expresivă pentru feminitate decât o rochie? Chiar am citit zilele trecute un material foarte bine argumentat despre motivele pentru care o femeie ar trebui să poarte rochie sau fustă. Cumva, prin acestea, energia feminină este în legătură cu energia pământului, de unde o femeie își ia vitalitatea. Iar eu chiar sunt de acord cu asta.

În al doilea rând acum e momentul când tinerii termină liceul iar petrecerile de sfârșit de an se țin lanț. La toate terasele sunt grupuri de tineri frumoși și plini de speranță care se bucură de această nouă etapă din viața lor ce apare la orizont. Fără să vreau mă uit la fetele dezinvolte, la frumusețea lor și la eleganța cu care știu să poarte o rochie, la siguranța cu care o poartă.

Mă întorc în timp și-mi amintesc că eu nu prea eram adepta rochiilor și a fustelor când eram ca ele, îmi amintesc cum îmi imaginam tot felul de lucruri despre mine numai acelea că arăt bine nu. Dar tot îmi plăcea ca, la un eveniment special, să port o rochie sau o fustă.

Nu prea știam eu atunci despre modă, despre ce se poartă, nu știam nici măcar că există rochii de birou, de zi sau rochii de seara, dar cu sigurantă mă simțeam altfel când mă îmbrăcam mai atent și mai dichisit. Sigur că eram departe de ceea ce știu sau poartă fetele de azi, dar tot simțeam altă energie.

Orice rochie e frumoasă dacă te reprezintă, dacă e purtată cu atitudinea potrivită și dacă nu e exagerată nici ca și decorațiuni nici ca și ceea ce acopera sau lasă să se vadă.

Acum, la vârsta mea, am înțeles că o rochie nu trebuie să fie neapărat exagerat de decoltată sau de scurtă pentru a te pune în evidență. Ba dimpotrivă, o rochie elegantă lasă mai mult să se ghicească frumusețea femeii decât să atragă atenția prin detalii țipătoare.

Din fericire acum creatorii de rochii țin cont de acest aspect iar gama este chiar foarte variată și avem de unde alege.

Vouă vă plac rochiile? Dacă aveți de ales între o ținută cu pantalon și o rochie, ce alegeți?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

One thought on “Rochia – accesoriul feminității

  • October 10, 2019 at 2:31 pm
    Permalink

    Ce rochie frumoasa! Iubesc sa ma imbrac in rochii… insa parca din ce in ce mai rar reusesc, munca, acasa, ai grija de copil.. la evenimente mult mai rarut. Acum tocmai mi-am luat o minunata rochie de pe https://poshlove.ro/ si trebuie neaparat sa o inaugurez undeva :))) abia astept

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: