Spațiul virtual – un loc pentru orice afacere

Se zice că dacă nu ești online nu prea exiști. Dincolo de aparenta superficialitate a acestor cuvinte se ascunde însă un mare adevăr: tot mai multe afaceri își mută ”taraba” în online pentru a fi găsite, pentru ca oamenii să afle de ele.

Vreți să vă spun ceva? Mie mi se pare că asta este normalitatea.

Atunci când a apărut telegraful de exemplu toata lumea a început să apeleze la el, chiar și pentru anunțurile publicitare. Atunci când a apărut tipografia a fost cu adevărat o revoluție a comunicării între oameni. Cumva eu asociez internetul cu apariția tipografiei: amandouă ne ajută să transmitem informațiile în cel mai scurt timp pe un teritoriu cât mai întins, cu dorința expresă de a ajunge la cât mai mulți oameni.

Mă tot bate gândul de o vreme încoace să îmi deschid și eu o afacere online, mai precis un magazin online. Dacă vă întrebați ce anume vreau să vând, dacă îmi răsfoiți blogul răspunsul este evident: produse handmade, mai precis bijuterii și decorațiuni meșterite de mânuțele mele.

Ce e drept am rămas cu gândul pentru că nu am găsti  răgaz să mă moblizez pentru a meșteri un număr destul de mare de produse pentru a putea umple ”rafturile” unui magazin, fie el chiar și online. E ceva muncă în spatele unui astfel de magazin, cu toată aparența lui de virtual. Știu asta pentru că am contribuit la întocmirea unora și  nu e deloc floare la ureche. Fiecare etapă necesită timp, energie și creativitate, pornind de la fotografierea fiecarui produs în parte, postarea lui, gândirea descrierilor, eventual a titlurilor, construcția site-ului, conceperea unui logo, găsirea unor pachete de vânzare care să atragă clienții, asocierea magazinului cu o pagină pe platformele de socializare, respectiv Facebook, Instagram și altele. Nici acest din urmă aspect nu este de neglijat, pentru că si aceste pagini, pentru a aduce vizitatori și potențiali clienți, trebuiesc întreținute, ținute active prin postari și interacțiuni constante.  Mi s-a întâmplat de multe ori să intru pe pagina unui magazin și să văd că ultima postare a fost cu șase luni în urmă. Asta nu prea oferă încredere în produsele și serviciile oferite, mai ales dacă se întâmplă să las un mesaj și să nu primesc răspuns zile la rând. E cam greu de crezut că proprietarul acelui magazin mai are vrun interes să vândă.

Sunt multe domenii în care se ”construiesc” acum magazine virtuale, ba chiar aș spune că se poate folosi acest spațiu virtual în absolut orice domeniu. Cei de la Rarox au înțeles acest lucru și nu s-au sfiit să ofere serviciile de pompe funerare în vasta arie a internetului. Cu siguranță construcția acestui magazin a fost făcută în urma unei vaste experiențe în domeniu, experiență care a arătat nevoia oamenilor aflați și așa în suferință de a găsi tot ce se cuvinte într-un singur loc. Fie că vorbim de servicii funerare sector 3 fie că vorbim de mici detalii despre care nici măcar nu știm că sunt importante, în spațiul virtual pot fi găsite, accesate și comandate toate cele necesare.

Viața e complexă și la fel și evoluția omenirii, așa că, de ce să nu ținem pasul cu schimbările care apar?

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: