Zâmbete de vedeta de la Dentalcenter Targoviste

De multe ori ne uitam la televizor sau în reviste si vedem o multime de vedete cu zâmbete perfecte si stralucitoare. Îi invidiem pe posesorii acestor zâmbete si ne întrebam cum reusesc sa ati întretina o dantura asa perfecta. Multa vreme mi-am închipuit ca acele zâmbete sunt naturale si ma uitam uimita în jurul meu intrigata ca nu gasesc si la oamenii de lânga mine o astfel de dantura. Mai ales când de la natura nu esti înzestrat cu niste dinti prea rezistenti, când perioadele de stres au dus la caderi puternice de calciu având drept consecinta degradarea danturii, te simti aproape defect.

indexMult mai târziu însa am aflat ca acele zâmbete sunt fabricate în laboratoare speciale, în clinici stomatologice de lux, cu dotari cum nici macar în sectiile de chirurgie ale spitalelor noastre nu gaseai. Amintirile mele legate de cabinetele stomatologice sunt în strânsa legatura cu sentimentele de frica, de teroare chiar, de lipsa de respect fata de pacientul copil si de totala lipsa de empatie fata de cel aflat în fata purtatorului de halat alb.

Au trebuit sa treaca ani pentru a întelege ca lucrurile pot sta si altfel, ca pe scaunul stomatologului trebuie sa gasesti sanatate nu frica. Abia atunci am înteles ca poti merge la dentist fara sa îti stea pulsul ci doar cu imaginea unei danturi perfecte în minte si cu dorinta de a primi exact ce cauti: sanatate.

Astazi lucrurile s-au schimbat total. Astazi poti merge linistit la stomatolog cu copilul fara sa te temi pentru traumele cu care va pleca de acolo. Ba chiar poti constata ca medicul stomatolog sa aiba mai multa rabdare decât parintele. Ceea ce este fantastic. Am vazut un medic stomatolog care iesea chiar pe hol pentru a sta de vorba cu micutul speriat si a efectua operatiunile simple de verificare a danturii chiar acolo, pe canapea, in holul de asteptare.

Zilele trecute am vazut un reportaj despre strainii care vin la noi în tara pentru a-si efectua interventii stomatologice complicate care au un cost la jumatate de pret fata de tara din care vin. Îmbina utilul cu placutul: interventii stomatologice si turism. Nu stiu daca era vorba despre clinica de implanturi dentare Targoviste dar sunt sigura ca si acolo vor veni astfel de oameni daca vor vedea ce echipa tânara si frumoasa este acolo. Radiologie, implanturi, chirurgie, estetica, proteze sunt principalele puncte de reper ale clinicii.

Cu astfel de centre medicale probabil ca pe viitor vom vedea mai multe zâmbete de vedete la cei din jurul nostru. Dar mai ales sa nu uitam ca totul începe cu educatia si peventia înca de la cele mai fragede vârste.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: