Apiland – miere cruda de tei si tinctura de propolis

Mierea și produsele apicole sunt întotdeauna la loc de cinste în alimentația noastră și a copiilor noștri. Un borcan de miere ce poposește la noi în bucătărie e un motiv de bucurie indiferent la ce urmează să fie folosit.

La întâlnirea GBS3 am primit un pachet Apiland conținând un borcănel de miere de tei și o sticluță de tinctură de propolis. Vă voi vorbi în continuare despre aceste produse.

Miere cruda  de tei Apiland

După cum vedeți mierea are un ambalaj nou, cu un design atractiv, sugestiv și care îți face poftă să guștiprețiosul conținut.

Mierea Apiland este miere crudă, fără prelucrare termică. De ce miere crudă? Pentru că astfel își păstrează cu adevărat proprietățile și beneficiile pentru care este atât de căutată și pentru care o consumăm de fapt.

Sunt câteva informații despre miera crudă pe care vreau să vi le prezint:

  • mierea crudă este colectată și ambalată imediat pentru a-șipăstra proprietățile terapeutice
  • mierea crudă cristalizează mai repede sau mai încet în funcție de originea florară, de conținutul de propolis sau de ceară
  • prin cristalizare nu își pierde din proprietăți

Un alt aspect pe care e bine să îl avem în vedere atunci când achiziționăm miere este acela al autenticității.

Despre mierea contrafacuta

Pe piață se află și miere contrfăcută, miere artificială, obţinută din siropuri tari de zahăr, glucoză, dextrină, amidon, gelatină etc., sau miere procesată, încălzită şi filtrată, cu scopul de a se stopa cristalizarea, pentru a-şi păstra cât mai mult timp forma fluidă. Există, de asemenea, miere în care s-au adăugat diferite siropuri pentru a se obţine cantităţi mai mari.

Dar cum ne putem da seama care este cea bună și care nu?

Cei de la Apiland ne învață acest lucru, fără a apela la o analiză de laborator. Au creat un infografic ce poate fi salvat in telefon si poate fi consultat ori de cate ori vrem sa achizitionam miere:

Un alt criteriu este citirea etichetei: la ingrediente sa scrie doar miere cruda si atat.

Mai este un mit urban legat de miere si anume acela al prepararii termice a mierii. Iată ce ne spun cei de la Apiland despre acest lucru:

  • Este adevărat ca mierea devine nocivă dacă e supusă încălzirii?

Mierea crudă conţine peste 80% zaharuri (în principal fructoză şi glucoză). Atunci când gătim mierea, aceasta se caramelizează la fel ca şi zahărul. În timpul acestei reacţii chimice, se eliberează o substanţă numită hidroximetilfurfurol sau HMF, care devine toxică doar atunci când este consumată în cantităţi mari. Această substanţă apare natural în toate produsele care conţin zaharuri şi sunt încălzite. Cantităţile de HMF din produsele alimentare, inclusiv din mierea încălzită sunt prea mici ca să fie toxice pentru om.

  • Este recomandată mierea crudă la gătit?

Mierea crudă poate fi folosită la gătit pentru gustul deosebit pe care îl oferă preparatelor culinare, însă, atunci când este încălzită la temperaturi mai mari de 40 grade Celsius, aceasta îşi pierde din subtanţele nutritive şi calităţile terapeutice.

Iată că nu e atât de simplu să achiziționezi mierea dar atunci când o faci responsabil te poți bucura de o felie de pâine cu miere alături de o cafea sau o limonadă într-o dimineață călduroasă de vară.

Tinctura de propolis Apiland

Eu țin minte din copilărie că de multe ori, la tot felul de situații, auzeam de multe ori: folosește tinctură de propolis. Și în mintea mea s-a instalat gândul că acest produs este unul miraculos și bun la toate. Ei bine, da, chiar așa este.

Propolisul ajută albinele să se apere de toți factorii de mediu ce le-ar putea dăuna: microbi, bacterii, mucegaiuri, dăunători. Tocmai de aceea, acesta mai este numit și ”farmacia albinelor”.

Iată de ce este atât de benefic și pentru noi, oamenii:

  • Întărește sistemul imunitar
  • Ucide unele bacterii și unele virusuri
  • Tratează răcelile și gripele
  • Protejează căile respiratorii
  • Dezinfectează zona bucală
  • Tratează afecțiunile gastro-intestinale
  • Vindecă arsurile
  • Reface țesuturile afectate de răni și cicatrizează.

Administrarea Tincturii de propolis purificat 95% spray:

Se recomandă utilizarea prin pulverizare a zonei afectate cu tinctură de propolis: 2-3 pufuri de 3 ori/zi.

Forma de prezentare: sticlă cu pulverizator, 30ml.

Preț: 21 lei.

bty

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: